İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmesine göre, kentte sabah saatlerinden itibaren Avrupa Yakası'nın yüksek kesimlerinde yağışın karla karışık yağmura dönmesinin beklendiği belirtildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre İstanbul'da eğitime 1 günlüğüne ara verildi
İSTANBUL'DA OKULLAR KAR NEDENİYLE TATİL EDİLDİ
İstanbul Valiliğinden yarın için açıklama yapıldı;
"İstanbul genelinde 12.01.2026 Pazartesi günü meteorolik verilere göre beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle; Resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, muhtelif kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında “yüz yüze eğitim” faaliyetlerine 12 Ocak 2026 Pazartesi günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir.
Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Gazi, Malûl Gazi, Engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personel de idari izinli sayılacaktır. Ancak “8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personel” grubu; sağlık, emniyet ve karla mücadele alanında çalışma yürüten birimlerimizdeki kadın personeli kapsamamaktadır. 8 yaşın altında engelli çocuğu bulunan hangi meslek grubunda olursa olsun çalışan anneler de belirlenen tarihte idari izinli sayılacaktır."
Yapılan duyuruda, rüzgarın kuzeyli yönlerden fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği vurgulandı. Bu nedenle çatı uçması, ağaç devrilmesi ve baca gazı zehirlenmesi gibi risklere karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğine dikkat çekildi.
4 GÜNLÜK HAVA DURUMU AÇIKLANDI
Valilik açıklamasında kentte beklenen hava durumu da paylaşıldı. Buna göre İstanbul’da 12 Ocak Pazartesi aralıklı kar yağışlı (2/3°C), 13 Ocak Salı parçalı ve çok bulutlu (-1/5°C), 14 Ocak Çarşamba aralıklı yağmurlu (4/9°C), 15 Ocak Perşembe ise parçalı bulutlu (7/11°C) bir hava bekleniyor.




