Bölgede tansiyon her geçen gün daha da tırmanırken, İsrail'in en tartışmalı isimlerinden biri olan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in kapısına kadar dayanan bir olay, ülkede kırmızı alarm verilmesine yol açtı.

İşgal altındaki topraklarda oldukça hareketli dakikalar yaşandı.

Parçalar İncelemeye Alındı

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth'un servis ettiği habere göre, olay Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil kentinde meydana geldi. Yasa dışı Kiryat Arba yerleşim biriminde yaşayan Bakan Ben-Gvir'in konutunun hemen yakınına düşen hava aracı, güvenlik güçlerini anında harekete geçirdi.

Olay yerine hızla intikal eden İsrail ordusuna bağlı ekiplerin, düşen drona ait parçaları detaylı bir inceleme yapmak üzere titizlikle topladığı aktarıldı. İlk belirlemelere ve sahadan gelen raporlara göre, şans eseri herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı kaydedildi.

Bakan Ofisinden İlk Açıklama

Kritik olayın ardından kafalar karışırken, beklenen resmi açıklama bakanın ofisinden geldi.

Yapılan bilgilendirmede, üst düzey güvenlik yetkililerinin olayın hemen ardından Ben-Gvir'e ulaştığı ve yaşanan bu tehlikeli sızıntıya ilişkin kapsamlı bir brifing verdiği ifade edildi. Dronun nereden havalandığı, kime ait olduğu ve doğrudan bakanın konutunu mu hedef aldığı soruları ise şimdilik cevapsız kaldı.

Kaynak: haber merkezi