Ekranlarda kırmızı renk hakim olsa da, Memiş'e göre bu durum geçici. Özellikle 6 bin 817 lira seviyelerine gerileyen gram altın, nakitte bekleyenler için adeta "son çağrı" niteliğinde. Önümüzdeki haftadan itibaren rüzgarın tersine döneceğini belirten uzman isim, ibrenin yeniden yukarıyı göstereceğini, bu düşüşlerin "silkeleme" operasyonu olduğunu vurguluyor. Gümüş tarafında da benzer bir tablo var; 70 dolar seviyesi, trene binmek isteyenler için güvenli bir durak olarak işaret ediliyor.

"KALDIRAÇLI GİRENİN KURTULUŞU YOK"
Memiş'in en sert uyarısı ise kısa yoldan zengin olma hayali kuranlara geldi. Piyasayı bu sene bir "manipülasyon arenasına" benzeten Memiş, kredili işlem yapan veya kaldıraçlı piyasalarda şansını deneyenleri net bir dille uyardı: "Batacaklar, başka çareleri yok." Geleneksel, yastık altı yatırımcısının korkması gereken bir durum olmadığını belirten Memiş, risk alanların ise bu yılın sert dalgalı sularında boğulabileceğini söyledi. Çünkü piyasa yapıcılar, fiyatları bir aşağı bir yukarı vurarak aradaki karı toplayacak.
"PİYASADA 1 GRAM ALTIN BULAMAZSINIZ"
Fiyatların yanı sıra fiziki altın tarafında da tehlike çanları çalıyor. Piyasada fiziki altın bulmanın zorlaştığına, özellikle 1 gramlık altınların adeta karaborsaya düştüğüne dikkat çeken Memiş, internetten alışveriş yapanları "sahte altın" konusunda uyardı. "Şu an piyasada 1 gram altın yok" diyen uzman, bilindik ve kurumsal rafineler dışında internetten yapılan rastgele alımların hüsranla bitebileceğini, vatandaşın dolandırıldığını ancak altını bozdurmaya gittiğinde anlayacağını ifade etti.
BORCU OLAN 10 BİN LİRAYA HAZIRLANSIN
Altın borcu olanlar için de kritik bir parantez açıldı. "Elinizde nakit varsa durmayın, borcunuzu kapatın" diyen Memiş, gelecekteki fiyatlamalar için 10 bin lira gibi iddialı rakamları telaffuz etti. Bu düşüşlerin kalıcı olmadığını, trendin ana yönünün yukarı olduğunu hatırlatarak, borçlu vatandaşın maliyet hesabını bu yüksek rakamlara göre yapmasını tavsiye etti.





