Dünyanın enerji damarı olarak bilinen Hürmüz Boğazı'nda tansiyon gece yarısı itibarıyla zirveye tırmandı. İran Devrim Muhafızları Ordusu stratejik geçiş güzergahında seyreden iki petrol tankerinin mayınlı saldırıya uğradığını duyurdu.
İRAN MAYINA ÇARPTI DEDİ ABD YALANLADI
İran kanadından gelen bu açıklama, küresel piyasalarda da anlık bir hareketliliğe sebep oldu. Devrim Muhafızları tankerlerin rotaları üzerinde mayın kaynaklı patlamalar meydana geldiğini açıkladı
ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) söz konusu iddiayı reddederek "DMO’nun açıklamasının gerçeği yansıtmadığı" yönünde bir açıklama yaptı.

4 GEMİYİ FÜZE VE İHA'LARLA DURDURDULAR
Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, "Son saatlerde, terörist ABD ordusunun desteğiyle kural ihlali yapan ve Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye çalışan 4 gemi füze ve insansız hava araçları ile gerçekleştirilen ortak bir operasyonla durduruldu" ifadeleri kullanıldı.

BÖLGEDE İPLER KOPMA NOKTASINDA
İran’ın bölgedeki askeri hareketliliğini artıran bu hamleler, Orta Doğu’da yeni bir sıcak çatışma riskini tekrar masaya taşıdı. Gözler şimdi Hürmüz'de seyreden diğer tankerlerin güvenliği ve ABD donanmasından gelebilecek hamlelere çevrildi.




