Programa Hamas’ın yetkililer kadrosundan bir isim de iştirak etti.

İstanbul’un Sultangazi ilçesi, anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Programın en dikkat çeken konuğu ise Hamas yetkili kadrosundan bir isim oldu. Güvenlik sebebiyle ismini açıklamadığımız Hamas yetkilisi, 7 Ekim süreci ve Gazze’deki güncel durumu aktaran İsrail yönetiminin sivil katliamlarına vurgu yaptı: Yetkili şu ifadeleri kullandı:

"Netanyahu ve işbirlikçileri rezil olmuştur. Karşımızda erkek gibi savaşamayıp; sivil masumları, kadınları ve çocukları tonlarca bombayla katleden bir katil sürüsü var. Mücahitlerimiz onurlu bir direniş sergiliyor ancak şu an ümmetin desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Ümmet artık namusuna sahip çıkmalıdır."

Hamas Yetkilisi İstanbul’da Konuştu ''Ümmet Namusuna Sahip Çıkmalı'' (3)

KUR'AN TİLAVETİ VE EZGİLERLE DUYGU DOLU ANLAR

Etkinlik, Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Mustafa Kızılcaoğlu’nun tilavetiyle başladı. İstiklal Marşı’nın ardından sahne alan sanatçı Abdullah Beyhan, Gazze ve Kudüs temalı ezgileriyle katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Protokol konuşmaları kapsamında söz alan Asır Vakfı Genel Başkanı Murat Akyasan, katılımcılara teşekkür ederek şunları söyledi:

"Bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmayan Kudüs sevdalılarına selam olsun. Gazze’deki kardeşlerimizin acısını bir nebze de olsa hissedebilmek ve onların yanında olduğumuzu göstermek adına bu geceyi tertip ettik. Kudüs davasını hayatının merkezine koyan herkesten Allah razı olsun."

Hamas Yetkilisi İstanbul’da Konuştu ''Ümmet Namusuna Sahip Çıkmalı'' (4)

TİYATRO GÖSTERİSİ VE ANLAMLI FİNAL

Programda Hakikat Kuşağı Gençliği ekibi tarafından sergilenen tiyatro gösterisi büyük ilgi topladı. Siyonizmin kuruluşu, sosyal medyanın bir yozlaşma aracı olarak kullanılması ve Gazze’de yaşanan dramın işlendiği skeçler, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Gecenin sonunda yapılan çekilişle 3 kişiye Kudüs Turu hediye edildi. Program, Asır Vakfı Onursal Başkanı Hakan Coşkun Hoca Efendi’nin yaptığı dua ile sona erdi.

Hamas Yetkilisi İstanbul’da Konuştu ''Ümmet Namusuna Sahip Çıkmalı'' (2)

Muhabir: Zekeriya Çelik