Japonya'nın doğusunda Fukuşima açıklarında meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde en az dört kişi yaşamını yitirdi. Hükümet sözcüsü Hirokazu Matsuno, depremde 107 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Japonya Meteoroloji Ajansı, Fukuşima açıklarında yerel saatle 23:36'da meydana gelen depremin merkezinin yerin 60 kilometre altında olduğunu bildirdi. Bölgede bu depremden birkaç dakika önce 6,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiği, artçı sarsıntıların da devam ettiği belirtildi.
Deprem, bölgede maddi hasara yol açtı. Bölgede deprem nedeniyle otobanlarda derin çatlakların oluştuğu, mağazalarda rafların devrildiği bildirildi. Sendai kentinde Aoba Kalesi'nin duvarlarının yıkıldığı aktarıldı.
Japon demiryolları işletmesinden yapılan açıklamada, Fukuşima'nın kuzeyinde hızlı bir trenin raydan çıktığı belirtildi. 75 yolcu ve üç personelin yaklaşık dört saat trende mahsur kaldığı, ancak olayda yaralanan veya ölen olmadığı kaydedildi.




