Reklamı Kapat

Kavurma nasıl yapılır? Kurban eti nasıl pişirilir?

Kurban Bayramı ve sonrasında en fazla tercih edilen yemek arasında yer alıyor. Kavurma ve kurban eti pişirilmesi yer alıyor. İşte Kolay, pratik et kavurma tarifi…

Büyütmek için resme tıklayın

Kurbanlar kesildi bayram ziyaretleri başladı.

Gerek misafirlere gerekse aile efradına kurban eti yedirmek isteyen vatandaşlar lezzetli, kolay ve pratik kavurma yöntemleriyle “kurban eti nasıl pişirilir?” sorusuna yanıt arıyor. 

Kavurma pişirmek isteyenlerin ilk yapması gereken şey vakit varsa etin 24 saat dinlendirilmesi geliyor.

Ancak ilk gün tüketmek isteyenler eti bir süre dinlendirerek kavurmalarını hazırlayabiliyorlar.

Peki bu iki durumda da kavurma ve kurban eti nasıl pişirilir.

KAVURMA TARİFİ MALZEMELERİ

1 kg dana kuşbaşı
1 baş orta büyüklükte kuru soğan
3 ya da 4 diş sarımsak
Bir miktar sıvıyağ

(2-4 Kişilik - 45 dakika)

KAVURMA NASIL YAPILIR?

1'NCİ ADIM

İlk olarak orta büyüklükteki bir tavanın içerisine kavurmalık dana kuşbaşı etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ama sürekli karıştırarak etleri pişirmeye başlayın.

2'NCİ ADIM

Tavadaki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında bir miktar sıvı yağ ilave edin. Ocağı kısık ateşe alın ve bu şekilde arada karıştırarak pişirmeye devam edin.

3'ÜNCÜ ADIM

Etler pişerken ayrı bir yerde soğanları ve sarımsakları soyun. Sonrasında soğanı dörde bölün. Doğranmış soğanları ve tüm şekilde olan sarımsakları tavanın içerisine ilave edin. Etler suyunu yeniden çekene kadar tüm malzemeler ile birlikte pişirin.

VE ADIM 4

Eğer etler pişmeden etlerin suyu biterse takriben yarım çay bardağı kadar kaynar su ilave edip bir süre daha etleri pişirin. Etler tamamen piştikten ve lokum kıvamına geldikten sonra içerisine bir miktar tuz ilave edip yemeği ocaktan alın ve servis edin.

BİR DİĞER KURBAN ETİ PİŞİRME TARİFİ

Kavurma yapılırken mümkünse kuyruk yağı kullanmak gerekiyor. Tencereye öncelikle kuyruk yağını ekleyin.

Kuyruk yağı biraz kavrulduktan sonra etlerinizi ilave edin.

Etler mühürlendikten sonra keklik ve biberiye ekleyin. Birkaç diş sarımsak ile biraz daha kavurun.

Soğanı bütün şekilde atın ve yine aynı şekilde onunla birlikte biraz daha kavurun.

Son olarak kimyon, tuz ve karabiber ekleyin.

Etin altını kısarak kendi suyu ve kendi yağıyla birlikte pişmesini tamamlayın.

Kavurma dinlendikten sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun…

21 Tem 2021 - 13:58 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.