Reklamı Kapat

Evde israfı önlemek için neler yapılmalı?

Gezegende her yıl toplam 931 milyon ton gıda israf ediliyor. Peki israfı önlemek için ne yapmalıyız?

Birleşmiş Milletler Çevre Programı, 2021 BM Gıda İsrafı Endeksi Raporu’na göre Türkiye, dünyada gıda israfının en fazla olduğu ülkeler arasında. Ülkemizde her yıl israf edilen gıda miktarı; 11,3 milyon ton.

Gıda israfının en çok olduğu yer; evlerimiz. Her yıl kişi başına evlerde 93 kilo, restoranlarda 28 kilo ve satış noktalarında 16 kilo gıda; çöpe atılıyor. Ekmek israfında zaten namımız yürümüş durumda; her 3 ekmekten 1’i atılıyor.

Peki dünyada durum ne? Gezegende her yıl toplam 931 milyon ton gıda israf ediliyor. Bu; küresel çapta perakende noktaları, evler ve restoranlarda tüketime hazır gıdanın %17’sinin çöpü boylaması demek… İsrafın en büyüğünün adresi; evlerimiz: %61…

Peki israfı önlemek için ne yapmalıyız?

Alışveriş listesini yapın.
Markete gittiğinizde bu listeye sadık kalın.
İhtiyacınız kadar alın.
Her şeyi hemen çöpe atmayın. Nasıl değerlendirebileceğinizi düşünün.
Küçük porsiyonlarla servis yapın.
Çöplerinizi ve geri dönüştürebilir atıklarınızı birbirinden ayırın.

13 Nis 2021 - 11:54 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?