Reklamı Kapat

Firik Pilavı nasıl yapılır? Faydası nedir?

Firik Pilavı gastronomi kenti Gaziantep'in geleneksel mutfak kültürünün vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Büyütmek için resme tıklayın

Yüksek miktarda lif içeren Firik B vitamini yönünden oldukça zengin bir tahıl. Diyabet tedavisinde faydalı olduğunu biliniyor ve içerisinde yüksek miktarda demir içeriyor. İşte Anadolu'nun en değerli ürünlerinden firikle yapabileceğiniz nefis ve lezzetli Firik pilavı tarifi…

Firik Pilavı nasıl yapılır?

1,5 su bardağı firik

1 su bardağı pilavlık bulgur

Yarım su bardağı yeşil mercimek

1 yemek kaşığı biber salçası

1 adet soğan

Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

5 su bardağı tavuk suyu

Karabiber

Pul biber

Tuz

Firik Pilavı’nın yapılışı

Yeşil mercimeği tencerede hafif yumuşayana kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Firik ya da bulguru yıkayın ve süzün. Soğanlar altın sarısına gelince firik veya bulguru ekleyip kavurun. Hafif yumuşamış yeşil mercimeği ekleyerek kavurun.

Üzerine salçayı ekleyin, iyice kavurun. Baharatları ekleyip, tuzu ve sıcak tavuk suyunu ilave edin. Kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişmeye bırakın. Suyunu tamamen çekip pişen pilavın altını kapatın, tereyağını ekleyerek karıştırın ve kapağın altına havlu kağıt koyarak demlenmeye bırakın.

Firik pilavını demlendikten sora servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

25 Ekim 2019 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Özel araçlarda sigara yasağı uygulamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?