Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Yılmaz, Muğla Müftülüğü tarafından, Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi‘nde düzenlenen etkinlik kapsamında, Mevlana ve İnsan Sevgisi konulu konferans verdi.Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Yılmaz; "Hazreti Mevlana, sadece bizim topraklarımızın değil, bütün dünyanın saygıyla andığı bir şahsiyettir" dedi. Mevlana‘nın 738. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, Muğla‘da sema gösterisi düzenlendi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Yılmaz, Muğla Müftülüğü tarafından, Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi‘nde düzenlenen etkinlik kapsamında, Mevlana ve İnsan Sevgisi konulu konferans verdi. "Hazreti Mevlana, sadece bizim topraklarımızın değil, bütün dünyanın saygıyla andığı bir şahsiyettir" diyen Yılmaz, Mevlana‘nın etkisinin bir coğrafyaya sığmadığını, bütün dünyaya yayıldığını söyledi.

İNSANLARA ÜMİT AŞILAMIŞ VE HOŞGÖRÜYÜ ANLATMIŞTIR

Yılmaz, Mevlana vefat ettiğinde, cenazesine Müslümanların yanı sıra gayrimüslimlerin de katıldığına işaret ederek; "Mevlana, yaşadığı dönemlerde insanlara ümit aşılamış, aşkı, insan sevgisini ve hoşgörüyü anlatmıştır" diye konuştu.

MEVLANA AFGANİSTAN DOĞUMLU

Dünyanın her yerinde tanınan Mevlana‘nın Afganistan doğumlu olduğunu belirten Yılmaz, "2007 yılı UNESCO tarafından, Mevlana Yılı ilan edilmişti. Afganistan, Türkiye ve İran bu vesileyle Mevlana‘yı ve kendi kültürlerini dünyaya anlatmak amacıyla çok sayıda etkinlik düzenledi. Mevlana Afganistan‘da doğmuş, Farsça yazmış ve Türkiye‘de yaşamış. O nedenle 3 ülke bu süreçte birlikte hareket etti" ifadesini kullandı.

20. Asrın en çok tanınan ismi

Prof. Dr. Kamil Yılmaz, Mevlana‘nın eserlerinden biri olan Mesnevi‘nin, ABD‘de en çok satan kitaplar arasında yer aldığına ve TIME dergisinin, 1999 yılında yaptığı bir okuyucu anketi ile Mevlana‘yı 20. asrın en çok tanınan ve bilinen sufisi olarak açıkladığına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti: "Son zamanlarda bazı psikiyatri servislerinde Mevlana‘nın Mesnevisi ile terapi yapılıyor. Mevlana‘nın 5 eseri var. Bunlardan en önemlisi Mesnevi‘dir" dedi.

Konferansın ardından, Antalya Sinan-ı Ümmi Musiki Topluluğu bir konser verdi. Esnaf ve imam hatiplerden oluşan Antalya Lal Sema Grubu ise sema gösterisi sundu. Sema gösterisi, konser ve konferansı Muğla Valisi Fatih Şahin, İl Müftüsü Hasan Başiş, daire müdürleri ve vatandaşlar izledi.

Muhabir: Haber Merkezi