Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yer alan atama kararlarına göre Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Hizmetler ile Kültür ve Turizm bakanlıklarında üst düzey kadrolar yeniden şekillendi. Bazı isimler koltuğunu devrederken, kritik noktalara yeni atamalar gerçekleşti.

Başkentte gözler güne Resmi Gazete’nin mükerrer sayısıyla başladı. Devlet kademelerindeki bayrak değişimini resmileştiren kararlar, ekonomi yönetiminden taşra teşkilatlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Yapılan değişiklikler, kurumların işleyişine taze kan pompalama hamlesi olarak yorumlandı.

Ekonomi Kadrolarına Taze Kan

Atama kararlarında en yoğun hareketlilik Hazine ve Maliye Bakanlığı koridorlarında yaşandı. Bakanlık bünyesindeki kritik genel müdürlüklere yeni isimler monte edildi. Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü görevi Halil İbrahim Azal’a emanet edildi.

Muhasebat Genel Müdürlüğü’nde ise yönetim kademesi güçlendirildi. Bedriye Bilgici Koçdemir ve Onur Güneş, Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. Bakanlığın dışa açılan yüzü olan Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı’na Osman Kılınçel getirilirken, Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdür Yardımcısı Mesut Türkay oldu. Ayrıca Devlet Malzeme Ofisi (DMO) yönetiminde de değişikliğe gidildi ve Mehmet Koca Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Sosyal Hizmetlerde Bayrak Değişimi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda da üst düzey bir veda ve yeni bir başlangıç yaşandı. Personel Genel Müdür Yardımcısı Bülent Erdem görevden alındı. Boşalan bu koltuğa İsmail Aydın getirildi. Denetim mekanizmasında da değişikliğe gidilerek, Müfettiş Musa Eker, bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişlik kadrosuna atandı.

Görevden Almalar ve Diğer İsimler

Kararname sadece atamalarla sınırlı kalmadı; bazı bürokratlar için yolun sonu göründü. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdür Yardımcısı Hatice Özdemir görevden alınan isimler arasında yer aldı. Benzer bir operasyon Devlet Su İşleri (DSİ) bünyesinde de gerçekleşti. DSİ 6. Bölge Müdürü Celal Tokalak ile 9. Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı’nın görevlerine son verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı kanadında ise Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Alper Avluk’un ataması gerçekleştirildi. Yeni görevlendirilen isimlerin hafta başında devir teslim işlemlerini tamamlayarak mesaiye başlaması bekleniyor.

Muhabir: Yusuf Karahan