Önceki kapanışa göre 57,93 puan yükselen endekste, toplam işlem hacmi 190,6 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,03, holding endeksi ise yüzde 0,24 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,82 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olurken, en çok kaybettiren yüzde 1,93 ile metal ana sanayi endeksi oldu.

Küresel piyasalarda, ABD’nin Grönland’ı ilhak etmeye yönelik açıklamalarının yol açtığı jeopolitik ve ticari gerginlikler nedeniyle negatif seyir öne çıkarken, Borsa İstanbul bu eğilimden ayrıştı. Gün içinde 12.914,06 puanı görerek rekor tazeleyen BIST 100, günü de rekor seviyeden kapattı.

Yurt içinde açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2025’te yüzde 14,3 artışla 1 milyon 688 bin 910 oldu. Türkiye’nin net Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) ise kasım ayı itibarıyla eksi 313,9 milyar dolar olarak kaydedildi.

Analistler, yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu; yurt dışında ise İngiltere enflasyonu, ECB Başkanı Christine Lagarde’ın konuşması ve ABD’de haftalık mortgage başvurularının takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100’de 12.900 ve 13.000 puan direnç, 12.700 ve 12.600 puan ise destek seviyeleri olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Haber Merkezi