Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında kentin merkez mahallelerinde yürüttüğü başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi.
Edinilen bilgilere göre, Menzilahır ve Çavuşbey mahallelerinde bazı adreslerin "şok evi" olarak kullanıldığı bilgisine ulaşan Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri düğmeye bastı.
- Kadın ve Çocuklar da Var
Teknik takibin ardından belirlenen hedeflere düzenlenen baskında, Avrupa'ya yasa dışı yollarla geçme hazırlığı içerisinde olan Afganistan, Cezayir ve Fas uyruklu toplam 16 kişi yakalandı.
Yakalanan grup içerisinde kadın ve çocukların da bulunduğu görüldü.
Yapılan incelemelerde, göçmenlerin Türkiye sınırlarından kaçak yollarla giriş yaptıkları tespit edildi.
- 2 Organizatör Gözaltında
Operasyon kapsamında sadece düzensiz göçmenler değil, onlara barınma imkanı sunan ve kaçış planlarını organize ettiği iddia edilen 2 şüpheli de polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin emniyetteki ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
- Geri Gönderme Merkezine Sevk Edildiler
Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan 16 düzensiz göçmen, sağlık kontrollerinin ardından sınır dışı işlemleri gerçekleştirilmek üzere Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Emniyet güçleri, sınır kenti Edirne'de göçmen kaçakçılığına yönelik denetimlerin kararlılıkla artarak devam edeceğini vurguladı.




