Türkiye bir kez daha sahipsiz köpek vahşetiyle sarsıldı. Yürekleri yakan haber bu kez Van'dan geldi. Sokak ortasında köpeklerin saldırısına uğrayan minik bedenler kanlar içinde kalırken, geriye sadece gözü yaşlı bir baba ve toprağa verilen 5 yaşındaki bir meleğin acısı kaldı.
"ÇOCUĞU KÖPEK YEDİ" FERYADI
Olay, Saray ilçesine bağlı Kazım Paşa Mahallesi'nde saat 14.30 sularında meydana geldi. Amca çocukları olan 5 yaşındaki Hamza Özsoy ile 10 yaşındaki Ayaz Özsoy, evlerinin yakınında korkunç bir manzarayla karşı karşıya kaldı. Eşinin feryadıyla sokağa fırlayan Veysi Özsoy, o anları anlatırken adeta kahroldu. Özsoy, "Eşim bana 'Çocuğu köpek yedi' dedi. Evden hemen çıkıp yetiştim. Çocuğu parçalıyorlardı. Ben çocuğu kurtarırken vücudumun iki yerinde ben de yaralandım." diyerek dehşet anlarına dikkat çekti.

ÇAMURA DÜŞÜNCE YAKALADILAR
Saldırıdan yaralı kurtulan 10 yaşındaki Ayaz'ın Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sürerken, küçük çocuğun anlattıkları kan dondurdu.
Gözyaşları içinde yaşadıklarını aktaran Ayaz, "Okuldan geliyordum. Köpekler yukarıdaydı. Beni görünce hemen koşup geldiler. Kaçarken çamura düştüm. Sonra beni tuttular. Babam geldi, beni kurtardı." ifadelerini kullandı.

MİNİK HAMZA TOPRAĞA VERİLDİ
Oğlunu kurtardıktan hemen sonra yeğeni Hamza'nın kayıp olduğunu fark eden acılı amca, güvenlik güçleriyle birlikte arama çalışmalarına katıldı. Ancak kısa süre sonra 5 yaşındaki Hamza'nın cansız bedenine ulaşıldığı kaydedildi. Acı haberle yıkılan aile, Van Adli Tıp Kurumu'ndaki detaylı otopsinin ardından minik yavruyu gözyaşları arasında ilçe mezarlığına defnetti. İki kuzenin 15 dakika arayla saldırıya uğradığı vurgulandı.
"BU ÇOCUK İÇİN DE SES ÇIKARIN"
Sokak köpekleri meselesinin geldiği noktaya isyan eden Veysi Özsoy'un sözleri ise vicdanları sızlattı. Çaresiz baba yetkililere seslenerek, "Bir insanın canı bu kadar ucuz mu? Bir köpeğin canı yandığında tepki gösteriyorsunuz. Bu çocuk için de ses çıkarın. Sahipsiz köpekler sorununa çözüm bulunmasını istiyoruz." şeklinde isyan etti.




