AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, asgari ücrete ara zam beklentilerine ilişkin yaptığı açıklamayla tartışmalara son noktayı koydu. Güler, şu an için böyle bir düzenlemenin gündemde olmadığını net ifadelerle dile getirdi.

AKP’nin mali düzenlemeleri kapsayan 15 maddelik kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunduğu süreçte konuşan Güler, teklifin detaylarını paylaştı ve vergi politikalarına dair önemli mesajlar verdi.

KURUMLAR VERGİSİNDE DÜZENLEME MESAJI

Sunulan kanun teklifine ilişkin bilgi veren Güler, özellikle vergi teşviklerine dikkat çekerek, "Kurumlar vergisi oranlarında indirime gidiyoruz." dedi. Ekonomik dengeleri desteklemeye yönelik adımların süreceğini vurgulayan Güler, hazırlanan teklifin iş dünyasını da yakından ilgilendirdiğini belirtti.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GÜNDEMDE DEĞİL

Gazetecilerin asgari ücrete ara zam olup olmayacağına yönelik sorusunu da yanıtlayan Güler, beklentilere kapıyı kapattı. Küresel ekonomik dalgalanmaların etkisine işaret eden Güler, "Tabii arkadaşlar malum özellikle petrol fiyatlarındaki bu kadar kırılgan fiyatlandırma ve değişkenlik bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de enflasyonda ciddi bir baskı oluşturdu ve artışa sebebiyet verdi." ifadelerini kullandı.

Hükümetin dar gelirli kesimlere yönelik desteklerinin sürdüğünü belirten Güler, "Biz hem çalışanlarımızı hem emeklilerimiz hem dar gelirli vatandaşlarımızı destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz." dedi.

Ara zam beklentilerine ilişkin net konuşan Güler, "Ama şu anda gündemimizde böyle bir çalışma yok ifade etmek isterim." sözleriyle mevcut durumda yeni bir düzenleme planlanmadığını açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi