Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel’in başrollerini paylaştığı A.B.İ. dizisi final bölümü için geri sayım sona erdi. ATV ekranlarında ikinci sezonuyla izleyici karşısına çıkan yapımın ekran macerasını noktalayacağı bilgisi gündeme geldi. Dizinin takipçileri “A.B.İ. final bölümü ne zaman?”, “Bu akşam final mi?” ve “Kaçıncı bölümde bitiyor?” sorularına yanıt arıyor. A.B.İ.’nin 6 Ekim 2026 Salı akşamı 23. bölümüyle ekranlara veda etmesi bekleniyor.

Final için tarih belli oldu

A.B.İ., ilk sezonunu 18. bölümle tamamladıktan sonra ikinci sezonuyla yeniden ekranlara döndü. Yeni sezonda hikâyede önemli değişiklikler yaşanırken dizinin ekran yolculuğuyla ilgili final kararı gündeme geldi.

Yayınlanan bilgilere göre A.B.İ.’nin ikinci sezonu uzun sürmeyecek. Yapımın ikinci sezonunun 5. bölümüyle ekran macerasını tamamlaması planlanıyor.

Buna göre dizinin 23. bölümü aynı zamanda final bölümü olacak.

Bu akşam ekranlara veda ediyor

A.B.İ. final bölümünün yayın takviminde değişiklik yaşanmaması halinde 6 Ekim 2026 Salı günü ATV ekranlarında izleyici karşısına çıkması bekleniyor.

Dizinin 22. bölümü 29 Eylül’de yayınlanırken hikâye final öncesinde kritik bir noktaya taşındı. 23. bölümle birlikte Doğan ve Hancıoğlu ailesinin hikâyesinde son hesaplaşmaların ekrana gelmesi bekleniyor.

İkinci sezon kısa sürdü

A.B.İ.’nin ilk sezonu 18 bölüm sürdü. Yapım daha sonra ikinci sezonuyla eylül ayında yeniden seyircinin karşısına çıktı.

İkinci sezonda yalnızca beş bölümün ardından final kararı gündeme geldi. Böylece A.B.İ.’nin ekran yolculuğunun toplam 23 bölümle tamamlanması bekleniyor.

Dizinin final kararı özellikle Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel’i uzun yıllar sonra aynı projede buluşturması nedeniyle dikkat çekti.

Final kararında reytingler öne çıktı

A.B.İ.’nin neden final yaptığı da dizinin takipçileri tarafından araştırılıyor.

Basına yansıyan bilgilere göre final kararında dizinin aldığı reyting sonuçları etkili oldu. Özellikle 22 Eylül’de açıklanan izlenme sonuçlarının ardından yapımın ikinci sezonunun beşinci bölümünde sona erdirilmesi yönünde karar alındığı aktarıldı.

Final kararının gerekçesine ilişkin ATV veya yapım şirketi tarafından ayrıntılı bir açıklama paylaşılmış değil.

Son bölümde dengeler değişti

Final öncesindeki bölümde Doğan ve Leyla’nın hikâyesinde önemli gelişmeler yaşandı.

Adnan, kaybolan mallarına karşılık Leyla’yı rehin alırken Doğan, Behram’la birlikte harekete geçti. Adnan ile yaptığı pazarlığın kaydını Saruhan’a gönderen Doğan, iki ortağın karşı karşıya gelmesini sağladı.

Yaşanan takas sırasında Leyla’yı kurtaran Doğan, malları da ateşe verdi. Doğan ile Leyla arasında başlayan yakınlaşma ise Saruhan’ın yeni hamlesiyle yarım kaldı.

Melek ve Yaşar kurtarıldı

Saruhan’ın Yaşar ve Melek’i kaçırmasıyla Doğan bir kez daha harekete geçti.

Leyla ile birlikte hazırlanan plan sonucunda Melek ve Yaşar’ın bulunduğu yere baskın düzenlendi. Operasyonun ardından ikili kurtarılırken yıllardır öldüğü düşünülen abi ile kardeş yeniden bir araya geldi.

Bu gelişmelerin ardından hikâye final bölümündeki büyük hesaplaşmaya taşındı.

23. bölümle hikâye tamamlanacak

A.B.İ.’nin 23. bölümü, ikinci sezonun beşinci bölümü olmasının yanı sıra dizinin finali olarak planlanıyor.

Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel’i aynı projede buluşturan yapım böylece iki sezonluk ekran macerasını tamamlayacak. Final bölümünde Doğan’ın karşı karşıya kaldığı hesaplaşmaların ve Hancıoğlu ailesinin hikâyesinin nasıl sonuçlanacağı belli olacak.

Muhabir: Haber Servisi