Manisa'da 486 yıldır yaşatılan festival kapsamında, yarın Sultan Camisi'nden halka saçılacak mesir macunları için hazırlıklar tamamlandı. Cuma namazının ardından Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği imalathanesinde çuvallara doldurulan macunlar için dua edildi.

İLK MACUNLAR TEMSİLİ OLARAK DAĞITILDI

69Ec55183368557Ff3C50382

Manisa protokolünün de hazır bulunduğu programda, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından dua okundu. Duanın ardından Vali Özkan ve beraberindeki protokol üyeleri, hazırlanan ilk mesir macunlarını temsili olarak basın mensuplarına saçtı.

10 TON MACUN DAĞITILACAK

Asırlık gelenek kapsamında tamamı kadınlar tarafından hazırlanan ve kağıtlara sarılan toplam 10 ton mesir macunu, 26 Nisan Pazar günü düzenlenecek şenlikle Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden vatandaşlara saçılacak.

Muhabir: Haber Merkezi