İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "rüşvet", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın da bulunduğu 9 şüpheli tutuklanmıştı.

Yalım, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilirken şahsi servetine ve şirketlerine resmen el konuldu.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturmasında detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. "Kişi ve firmalardan rüşvet alındığı" iddiaları üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçtiğimiz günlerde operasyon düzenledi. Baskın sırasında Yalım'ın bir otelde sevgilisiyle birlikte gözaltına alınması gündeme bomba gibi düşmüş, ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yolsuzluk Ve Rüşvet Soruşturmasında Tutuklanmıştı Özkan Yalım'ım Mal Varlığına El Konuldu! (3)

ŞİRKETLERİ TMSF'YE DEVREDİLDİ

Soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte cezaevindeki Yalım'ın ticari faaliyetleri de mercek altına alındı. Sabah gazetesinin aktardığı bilgilere göre, Sulh Ceza Hakimliği rüşvet soruşturmasının selameti açısından kritik bir karara imza attı.

Hakimlik kararıyla Uşak Belediye Başkanı'nın tüm mal varlığına tedbir konulurken, sahibi olduğu şirketlerin yönetimi için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atandı.

Kaynak: Sabah gazetesi