Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve yönetiminin İslam'a ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e yönelik çirkin tavırları sonrası Fransa'nın Stockholm Büyükelçisi Etienne de Gonneville'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

İsveç devlet televizyonundaki Agenda programına konuk olan Fransa'nın Stockholm Büyükelçisi Etienne de Gonneville, "Fransa Müslüman bir ülkedir. İslam Fransa'nın neredeyse en büyük dinidir. 4 ile 8 milyon arasında Müslüman Fransız var. Önce Müslümanlar bizi dinler" açıklamasında bulundu.

Diğer taraftan İsveçli program sunucunun 'O zaman onlar sizden ne istiyor?' şeklindeki sorusuna tepki gösteren Fransız Büyükelçi Gonneville "Lütfen sözümü kesmeden dinleyim anlatacağım" diyerek program sunucusuna çıkıştı.

Muhabir: Haber Merkezi