Milyonlarca taraftarın nefesini tutarak izlediği şampiyonluk maratonunun ardından sular bir türlü durulmuyor. Yeşil sahalardaki kıyasıya rekabet, yerini mikrofon başındaki çarpıcı itiraflara bıraktı. Üst üste gelen kupalarla adından söz ettiren Okan Buruk'un, hem eski rakiplerine hem de federasyonun tepe ismine yönelik sözleri kulisleri fena karıştırdı. Beklenen olmadı, tecrübeli hoca kelimelerini hiç sakınmadan tartışmaların fitilini ateşledi.

En Başarılısı İsmail Hoca
Kıyasıya geçen şampiyonluk yarışına değinen Buruk, puan tablosu üzerinden dikkat çeken bir itirafta bulundu. "Bazen '99 puan almış takım nasıl şampiyon olamaz?' diyorlar, çünkü öbür takım 102 puan aldığı için olamıyorsun." ifadeleriyle süreci özetleyen başarılı teknik adam, rakiplerini de es geçmedi.
Dört şampiyonluğu arasında en zorlandığı rakipler sorulduğunda, "Jorge Jesus'a karşı kazanmak çok önemliydi. İsmail Hoca'nın şampiyonluğu olmasa da puan ve oyun olarak çok başarılıydı. Bu dört teknik adam içerisinde en başarılısı İsmail Hoca'ydı diyebiliriz." çıkışıyla tüm hesapları şaşırttı.

TFF'den Bize Antipati Var
Sarı-kırmızılı camianın TFF ile olan gergin ilişkisi de röportajın en can alıcı noktalarından biri olarak kayıtlara geçti.
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun tavırlarını sert bir dille eleştiren Buruk, "TFF Başkanı'nın tüm çıkışları Galatasaray'a karşı oldu. Galatasaray'a antipatisi var." sözleriyle tepkisini dile getirdi. Olaylı Fenerbahçe derbisinde Jose Mourinho ile yaşanan gerginliğe de değinen deneyimli çalıştırıcı, sahada çifte standart uygulandığını vurgulayarak, "Aynı hareketi ben, Jose Mourinho'ya yapsam 10 maç ceza alırdım." ifadelerini kullandı.

Acun Ilıcalı Pişman Oldu
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanlığına dönüşünü "Türk futbolu için hayırlı olsun" sözleriyle karşılayan Buruk, taraftarların arasındaki mizahi atışmaların futbolun tuzu biberi olduğunu kaydetti. Acun Ilıcalı'nın eski açıklamalarından dolayı bugün pişmanlık duyduğunu ifade eden başarılı isim, kendi sözleşme durumuna da açıklık getirdi.
"1 senelik daha anlaşmam var. Benim burada devam edeceğimi herkes biliyor. Başkanımızın bana olan güvenini dünyada bulamam." diyerek camiaya rahat bir nefes aldırdı.
Okan Buruk'un bu itiraflarının ardından, gözler şimdi ezeli rakiplerden ve federasyon cephesinden gelecek karşı hamlelerde.




