Yaş çay sezonunun sona ermesiyle birlikte, Türkiye'nin çay coğrafyası olan Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'da, bereketli çay bitkisinden elde edilen ek ürünler zincirine yeni bir halka eklendi.

Siyah, yeşil, beyaz ve oolong çayın yanı sıra, mangal kömürü ve çay yağı çalışmalarının yapıldığı bu bitkiden şimdi de "çay çiçeği çayı" üretiliyor.

Müstahsile Yeni Kazanç Kapısı Kilosu 6 Bin Tl'den Satılıyor!S (2)

- MÜSTAHSİLE YENİ KAZANÇ KAPISI: 6 BİN TL’LİK ÜRÜN!

Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇAYMER) tarafından geliştirilen çay çiçeği çayı, 50 gramlık ve 100 gramlık özel ambalajlarda piyasaya sürüldü.

Bu yeni ürünün üreticiler için önemli bir gelir kaynağı olması bekleniyor.

ÇAYMER Genel Müdürü Teoman Küçükmustafa, perakende satış fiyatını açıklarken, ürünün değerini gözler önüne serdi:

"Perakende satış fiyatımız şu anda kilogram başına 6 bin TL. Biz bu ürünümüzü 50 gramlık, 100 gramlık ambalajlar halinde piyasaya sürüyoruz fakat isteyen olursa kilogram olarak da satıyoruz."

Müstahsile Yeni Kazanç Kapısı Kilosu 6 Bin Tl'den Satılıyor!S

- BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR!

Küçükmustafa, çay çiçeği çayının sadece ekonomik değeriyle değil, aynı zamanda sağlık faydalarıyla da öne çıktığını belirtti.

Ürünün özellikle antimikrobiyal özelliğinden dolayı tercih edildiğini kaydeden Küçükmustafa, yapılış aşamalarını şöyle anlattı:

"Çay çiçeği özellikçe yaş çay sezonu bittikten sonra çay bitkisinden aldığımız bir üründür. Biz bu üründen çay çiçeği çayı yapıyoruz. Birkaç aşamadan geçiyor. Toplandıktan sonra ufak bir kurutma işlemi ve ardından fırınlarımızda belli bir derecede belli bir süre ve ölçülerde çay çiçeği çayını elde ediyoruz. Özellikle antimikrobiyal özelliğinden dolayı bu çayı özellikle sindirim sistemine ve bağışıklık sistemine iyi geldiği düşüncesiyle insanların sağlık için içmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Müstahsile Yeni Kazanç Kapısı Kilosu 6 Bin Tl'den Satılıyor!

- ÜRETİM KASIM AYINDA 40-45 GÜNLÜK BİR SÜREÇTE YAPILIYOR!

Çay çiçeği hasadının, 3 sürgün olarak toplanan çayın sezonunun kapanmasıyla başladığını ifade eden Küçükmustafa, üretimin Kasım ayında 40-45 günlük bir süreçte gerçekleştirildiğini söyledi.

2025 yılında 50 kilogramlık kısıtlı bir üretim gerçekleştirdiklerini belirten Küçükmustafa, hedeflerinin bu ürünün tanıtımını ÇAYKUR ve özel sektör ile işbirliği yaparak artırmak ve üretim kapasitesini günden güne yükseltmek olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi