Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Abdulati, İspanya’nın başkenti Madrid'de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Birliği Gazze Temas Grubu üyeleri ve Filistin'i tanıyan İspanya, İrlanda, Norveç ve Slovenya'nın iştirak ettiği Gazze konulu toplantı çerçevesinde Norveçli mevkidaşı Espen Barth Eide ile bir araya geldi.
Görüşmede Abdulati, iki devletli çözüm çerçevesinde Filistin devletinin daha fazla ülke tarafından tanınmasının gerekliliğini belirterek, Norveç’in Filistin halkının meşru haklarına verdiği desteği memnuniyetle karşıladığını belirtti.
Gazze'deki insani durumun, ateşkesin ihlal edilmesi ve İsrail’in askeri operasyonlarını genişletmesiyle birlikte, “bölgede eşi benzeri görülmemiş seviyelere ulaştığına” dikkati çeken Abdulati, Filistin halkının topraklarında varlığını sürdürebilmesini amaçlayan “Arap Erken Kurtarma ve Yeniden Yapılanma Planı’na” Norveç’in verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Abdulati, işgal altındaki Batı Şeria’da yaşanan duruma da dikkat çekerek, İsrail güçlerinin kent ve beldelerde işlediği ciddi insan hakları ihlallerinin son bulması gerektiğini vurguladı.
Norveç Dışişleri Bakanı Eide, daha önce ülkesinin Filistinlilerin Gazze Şeridi’nden çıkarılması yönündeki planları reddettiğini belirtmişti.
Eide, 22 Şubat’ta, Güney Afrika'nın Johannesburg kentindeki G20 Dışişleri Bakanları toplantısı sırasında AA’ya yaptığı açıklamada, Norveç’in Gazze’ye insani yardım ulaştırma çabalarına devam ettiğini ve yeniden inşa sürecinde de rol alacağını söylemişti.
Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati'den Gazze açıklaması!
Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati, İsrail’in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde yaşanan insani felaketin bölgede “eşi benzeri görülmemiş” boyutlara ulaştığını söyledi.
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
En Çok Okunanlar
Attı tuttu sonuç yine aynı… Trump’ın F-35 yalanı deşifre oldu!
Yeni Parti'nin logosu belli oldu! İlk görsel paylaşıldı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Ali Koç sattı Aziz Yıldırım geri alıyor! Fenerbahçe'ye 22 milyonluk genç yıldız
Aliyev’in bomba açıklaması ne manaya geliyor? Arka bahçelerde sahi neler oluyor? Kim Özgür kim bağımsız karmakarışık! At izi kurt izine mi karıştı?
Fenerbahçe'de şok istifalar! Mahmut Uslu da ayrıldı
Türk futbolunda beklenen karar açıklandı: Yabancı kuralı değişti mi?
Mecliste CHP istifaları sonrası son durum! Sandalye dağılımı değişti
Bu karar çok ses getirir! Sesin yankısı Külliye’ye kadar uzanır mı? Veliler elbette memnun ama!..
Efsane model yeniden geliyor! Volkswagen'den iyi haber geldi





