Manisa’nın bereketli topraklarında, ecdattan miras kalan ata tohumlarıyla yetiştirilen coğrafi işaretli Emcelli biberi, pazar tezgâhlarının gözdesi oldu.
Sarıgöl ilçesinde üretilen ve hem acı hem de tatlı çeşitleriyle sofraları süsleyen bu yerli lezzet, yüksek fiyatına rağmen vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

- EMCELLİ BİBERİ YÜZ GÜLDÜRÜYOR!
Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli Mahallesi ile özdeşleşen ve coğrafi işaret belgesiyle kalitesi tescillenen Emcelli biberi, bölge tarımı için yüz güldürmeye devam ediyor.
Tamamen ata tohumundan elde edilen bu özel mahsul, sadece üreticisine sağladığı ekonomik girdiyle değil; Sarıgöl’ün yerli tarımsal değerini koruması ve artırması yönüyle de büyük önem taşıyor.

- FİYATI EL YAKIYOR AMA…
Serada erkenci olarak hasat edilen biberler, pazara iner inmez adeta kapış kapış gidiyor.
Sezon başında kilogram fiyatı 400 liradan tezgâha çıkan, şimdilerde ise 350 liradan satışa sunulan Emcelli biberi, fiyat etiketinin yüksekliğine rağmen kısa sürede tükenerek yok satıyor.
Vatandaşlar, yemeklere kattığı kendine has lezzet ve aroma sebebiyle bu geleneksel üründen vazgeçemiyor.

- "AÇIK ALANDA YETİŞEN MAHSUL DE YOLDA!"
Emcelli Mahallesi'nde serasında erkenci üretim yapan çiftçi Nurullah Akbay, binbir emekle yetiştirdiği mahsulün gördüğü ilgiden oldukça memnun. Ata yadigârı tohumlardan ürettiği acı ve tatlı biberleri her hafta pazara getirdiğini belirten üretici Akbay, bereketli geçen sezona dair şu ifadeleri kullandı:
"Ürünlerimiz pazara çıkar çıkmaz satılıyor. Fiyatı yüksek görünmesine rağmen halkımızın talebi çok iyi. İnşallah yakında açıkta yetişen, tarladan kalkan biberlerimiz de piyasaya çıkacak. Acı ve tatlı çeşitleriyle özellikle tencere yemeklerine kattığı o eşsiz lezzet nedeniyle vatandaşımız tercihini yerli üretimden yana kullanıyor."




