Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 18 Mayıs 2026 Pazartesi günü itibarıyla yurt genelinde yürütülecek olan yol yapım, bakım ve onarım faaliyetlerine dair güncel yol durumu bültenini yayımladı.

Sürücülerin seyahat güvenliğini sağlamak amacıyla geçici olarak trafiğe kapatılan güzergahlar ile şerit kısıtlamalarının detaylandırıldığı açıklamada, güvenli bir seyir için çalışma yapılan alanlardaki trafik işaret ve işaretçilerine mutlak suretle riayet edilmesi gerektiği vurgulandı.

- İŞTE YOLLARDAKİ SON DURUMLAR!

1 Bursa-Balıkesir yolunun 26-30.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle Susurluk-Balıkesir istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
2 Nevşehir-Kayseri yolunun 57-58.km.leri arasında yol yapım çalışması nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
3 Aydın-Ortaklar yolunun 0-2.km.leri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 18.05.2026 tarihinde 12:00-17:30 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak olup, ulaşım Selçuk-Kuşadası-Söke-Ortaklar güzergahından sağlanacaktır.
4 Konya-Akşehir yolunun 50-54.km.leri arasında üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle Konya istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım Akşehir istikametinden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
5 Ankara-Bala-Karakeçili yolunun 30-34.km.leri arasında üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle Ankara-Bala-Karakeçili istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
6 İnebolu-Kastamonu yolunun 26-28.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.
7 Ödemiş-Kiraz yolunun 58-60.km.leri arasında üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.
8 Bingöl-Solhan yolunun 11-12.km.leri arasında üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.
9 Fethiye-Söğüt yolunun 0-4.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
10 Artvin-Erzurum yolunun 0-37.km.leri arasında bulunan 20 adet tünelde elektrik, elektronik sistemleri bakım, onarım çalışması nedeniyle 18.05.2026-25.05.2026 tarihleri arası, 08:00-17:30 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanacaktır.

Muhabir: Yunus Emre Bağlar