Kabak yemekleri ülkemizin dört bir yanında sıklıkla yapılır. Kebaptan çorbaya, kızartmadan mezeye kadar geniş bir tarif çeşidi bulunan bu sebze oldukça kullanışlıdır. Ev ortamında kolay yapılan kabaklı yemek tarifleri ağızları sulandıran cinstendir.
Kabak Mücveri
Rendenin iri kısmıyla 3 kabağı küçük parçalar haline getirin. Yeşil soğanı, maydanozu ve dere otunu çok küçük parçalar şeklinde doğrayın. Bir kabın içine 3 yumurta kırın. Ardından un, pul biber, kara biber ve tuz ilave edin. İyice karıştırın. Rendelenmiş kabakların suyunu sıkın. Sonra yeşilliklerle birlikte yumurtalı karışıma ekleyin. Tavada az miktarda yağlı kızartıp servis edin.
Pirinçli Kabak Yemeği
İkişer biber ve domatesi yemeklik doğrayın. Ardından yağda kavurun. Domatesleri de aynı şekilde doğrayıp ilave edin. 5 tane kabağı iri bir şekilde doğrayın. Sebzeler pişince bunları birkaç parçaya böldüğünüz sarımsak ve yıkanmış pirinç ile tavaya ekleyin. Ardından 1 su bardağı su, karabiber ve tuz ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Zeytinyağlı Kabak Kavurma
Tavada zeytinyağını kızdırdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı kavurun. Birer adet havuç ve kırmızı biberi küp şeklinde doğrayıp kavurma işlemine bunları dahil edin. Orta boylu birkaç kabağı soyun. Ardından küp şeklinde doğrayın. Bunları da tava alıp kavurmayı sürdürün. Tavanın kapağını kapatın. Sebzeler iyice piştikten sonra domatesi de doğrayıp tavaya koyun. Tuz ve karabiber ekledikten sonra sebzelerin pişmesini bekleyin.
Kabak Çorbası
Tavaya birer yemek kaşığı sıvı yağı ve tereyağı koyup kızdırın. Ardından 2 yemek kaşığı un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Unu çırparken diğer yandan 3 su bardağı süt ekleyin. Sonra 4 su bardağı su ilave edin. İki adet yeşil kabağı soyup doğrayın. Çorba kaynamaya başladıktan sonra kabakları içine atın. Kabaklar yumuşadıktan sonra blender ile işlem yapın. İsteğe bağlı oranda dereotu ve baharat ilavesi gerçekleştirin.
Kabak Dolması
Yıkadığınız 5 adet kabağı çizgili olacak biçimde soyun. Kabakları ortadan ikiye ayırın. Aparat yardımı ile iç kısmını oyun. Soğan ve biberi ince bir şekilde doğrayın. Aynı şekilde maydanozu da kıyın. Pirinçleri yıkayıp bu sebzelerle karıştırma kabına alın. Üzerine baharatları ekleyip harmanlayın. Kabakların içine bu harç ile doldurun. Domatesleri küçük parçalar halinde kesin. Ardından dolmaların ucuna yerleştirin. Salçayı 1,5 su bardağı sıcak suya ezip sos oluşturun. Sosu tencereye ekleyip dolmaları 40 dakika pişirin.
Kıymalı Kabak Sandal
Yaklaşık 1 kilo kabağı ortadan ikiye bölün. Sonra içlerini oyun. Dağılmayacak şekilde birkaç dakika suda haşlayın. Ardından kabakları fırın kabına alın. Tavaya yağ alıp kızdırın. Biber ve soğanı bir güzel kavurun. Bunlara 250 gram kıyma ilave ederek kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu çektikten sonra 1 adet domatesi üzerine rendeleyin. Salça ve baharat eklemeleri ile 5 dakika daha pişirin. Pişen harcı kabakların içine yerleştirin. Üzerine peynir rendeleyin. Fırına atıp 200 derecede kızartın.
Kabak Spagetti
Soyacakla 4 adet kabağı uzun şeritler halinde kesin. Tuz ekleyip bunları tavada kavurun. Bir tencereye zeytinyağı ve sarımsak ekleyip pişirin. Ardından üzerine rendelenmiş domates, karabiberi, pul biberi, yağı ve salça ilave ederek sos oluşturun. Sosun içine pişirdiğiniz kabakları ekleyip üzerine kaşar rendesi koyun.
Kabak Salatası
Rendelenmiş 4 tane kabağın suyunu çok iyi bir şekilde sıkın. Tavanın içine yağ alıp kızdırın. Bu kabakları 10 dakika boyunca kavurun. Geniş bir kabın için 1 su bardağı süt mısırı, 1 kâse garnitür, 1 diş doğranmış sarımsak ve doğranmış dereotu ekleyin. Ardından kabakları da kaba alın. Üzerine 3 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez ve tuz ekleyip karıştırın.





