Saadet Partisi Genel Başkanvekili Lütfü Esengün, Taraf Gazetesi‘nde çıkan andıç haberi üzerine başlayan tartışmaları değerlendirdi.

Türkiye‘de antidemokratik, yasa dışı faaliyetlerin biran önce sona erdirilmesi gerektiğini belirten Esengün, bunun için TSK başta olmak üzere bütün kurumların TBMM‘nin denetimine açılması gerektiğini kaydetti. "Bu işin arkasında kimler varsa muhakkak ortaya çıkarılmalıdır" diye konuşan Esengün, TSK‘nın yasa dışı faaliyetlerde bulunanlardan temizlenmesi gerektiğini ifade etti.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali medyaya akseden iddiaların ciddiyetle üzerinde durulması gerektiğini anlatan Esengün, "Bu2nun için hem Genelkurmay Askeri Savcılığı‘nın hem de Ergenekon soruşturmasına bakan savcıların bu konunun üzerinde titizlikle durmasını istiyoruz" diye konuştu. Saadet Partisi Genel Başkanvekili Lütfü Esengün, Meclis‘i de göreve çağırarak şunları kaydetti: "En önemlisi de TBMM‘nin harekete geçmesidir. Demokrasinin tam olarak yerleşmesi, milli iradenin tam olarak geçerli hale gelmesi ve egemenliğin gerçekten millete ait olduğunun tescillenmesi için her türlü yasal değişikliklerin de artık vakit geçirmeden yapılması gerekiyor"  AKP‘nin Meclis‘te Anayasa‘yı değiştirecek çoğunluğa sahip olmasına rağmen 7 yıldır bu konularda hiçbir adım atmayarak, halkın demokratikleşme ve sivilleşme taleplerini ötelediğini vurgulayan Esengün, "Ertelemenin sunucu da işte buraya çıkıyor" tepkisinde bulundu. TBMM‘nin denetiminin etkin hale getirilmesinin önemine vurgu yapan Esengün, "TBMM‘nin denetiminin dışında hiçbir kurum ve kuruluş kalmasın" dedi. AKP‘nin bu konuyu siyasi bir rant malzemesi haline getirmemesi gerektiğini dile getiren Esengün, bunun ülkenin demokratikleşme ve sivilleşmesinin aleyhine olacağını söyledi. Esengün, ayrıca yayın yasağının da biran önce kaldırılmasını isteyerek, "Ortada bir suç varsa yayın yasağı koymak kamuoyunda bu suçun üzerini örtmek şeklinde algılanıyor" şeklinde konuştu.

Muhabir: Haber Merkezi