Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistin halkıyla dayanışma mesajı vermek amacıyla oluşturulan Global SUMUD Filosuna katıldı. Marmaris’ten hareket eden filo, yoğun fırtına ve yüksek dalgalar nedeniyle Yunanistan’ın Meis Adası açıklarına demir atarken, Arslan yaptığı açıklamada Gazze için çıktıkları “vicdan yolculuğunun” kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Hak İş Genel Başkanı Arslan’dan Sumud Filosu’nda Kararlılık Mesajı Hiçbir Fırtına Insanlık Vicdanının Yolculuğunu Durduramaz (3)-1

Yaşanan olumsuz hava koşullarına ilişkin açıklamalarda bulunan Arslan, fırtınanın mücadele azimlerini engelleyemeyeceğini vurguladı. Arslan, “Denizlerde kopan hiçbir fırtına, insanlık vicdanının yolculuğunu durduramaz. Biz bu yola sadece bir limana ulaşmak için değil; Gazze’de abluka altında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizin sesi olmak, dünyanın sessiz kaldığı zulmü haykırmak ve insanlığın ortak vicdanını harekete geçirmek için çıktık. Bugün dalgalar büyüse de kararlılığımız daha da büyümektedir” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ TEŞKİLATINA VE ULUSLARARASI SENDİKALARA ÇAĞRI

Hak-İş teşkilatına ve uluslararası sendikal harekete de çağrıda bulunan Arslan, Gazze’de yaşanan dramın dünyaya duyurulması için destek istedi. Arslan, “Bu onurlu mücadelemize vereceğiniz kıymetli desteklerle yanımızda olmanızı, Gazzeli yetim çocukların ve gözü yaşlı anaların sesinin tüm dünyaya duyurulmasına katkı vermenizi bekliyoruz” dedi.

Hak İş Genel Başkanı Arslan’dan Sumud Filosu’nda Kararlılık Mesajı Hiçbir Fırtına Insanlık Vicdanının Yolculuğunu Durduramaz (2)

Muhabir: Abdullah Kutay Eskalen