Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, referandumda 'Evet' diyeceklerini açıkladı. Destici, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Devletin ve miletin bekası, istikbali ve istiklali söz konusu olduğunu gördüğünde Büyük Birlik Partisi ve onun idealist kadroları hiçbir siyasi ikbal düşünmeden devletin ve milletin yanında durur. Bunun için 'evet' demeye karar vermiş bulunuyoruz" dedi.
Mustafa Destici, aldıkları kararın öncelikle ülkeye, millete, devlete ve Büyük Birlik Partisi camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.
Destici yaptığı basın toplantısında, "Öncelikle kurucu liderimiz Muhsin başkanımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ülkemiz çok önemli süreçlerden geçiyor ve bu süreçler içerisinde 15 Temmuz darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Milletimizin ve devletimizin güçlü mukavemeti ile bu kalkışmayı da atlattık. Biz Büyük Birlik Partisi olarak istişare ile kurulmuş ve tüm önemli kararlarını istişare ile alan bir siyasi hareketiz. Bu süreçle ilgili de partimiz, biz sadece bir parti değiliz, bir siyasi hareketiz. Başta Merkez Yönetim Kurulumuz, parti üyelerimiz, Alperen Ocakları Genel Merkezimiz, Alperen Ocakları Teşkilatımız, hareketimizin içinden ve dışından insanlarla uzun bir istişare süreci geçirdik. 'Evet' çıkarsa Türkiye ne ile karşı karşıya kalır, 'hayır' çıkarsa neler olur, bütün bunların muhasebesini yaptıktan sonra bir karar aldık. Büyük Birlik Partisi, kuruluş mayasından kurucu liderinden ve kurulduğu bugüne kadar devletin ve milletin yanında olan buyuk ve köklü bir siyasi partidir. Büyük Türk milletinin ve herkesin huzurunda Türkiye Cumhuriyeti devletinin sonuna kadar yanındayız. Hükümet sisteminin, değişikliğinin dışında kalmaması gerektiği kararlaştırılmıştır. Biz bu süreçte kararımızı oluştururken partimizin geleceğini düşünmedik. Devletin ve miletin bekası, istikbali ve istiklali söz konusu olduğunu gördüğünde Büyük Birlik Partisi ve onun idealist kadroları hiçbir siyasi ikbal düşünmeden devletin ve milletin yanında durur. Bunun için 'evet' demeye karar vermiş bulunuyoruz" dedi.
BBP YİK BAŞKANI: DÖRT DUVAR ARASINDA HAZIRLANDI TELAŞLA TBMM'DEN GEÇİRİLDİ
Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur geçtğimiz gün yaptığı açıklamada, “Anayasa değişiklikleri hiçbir toplumsal müzakere, sivil toplumun ve siyasal partilerin katılımı aranmadan, AKP tarafından dört duvar arasında hazırlandı, büyük bir telaş içinde TBMM’den geçirildi. Çağımız özgürlük ve demokrasi çağı iken insanlık katılımcı ve özgürlükçü demokrasiyi konuşurken 15 Temmuz ihanetini ve kalkışmasını fırsat bilen AKP iktidarı otoriter rejim fırsatçılığı yapmıştır” demişti.
ŞAHSİ GÖRÜŞLERİM DEMİŞTİ
YİK Başkanı Öznur, daha sonra bu görüşlerin şahsi olduğunu ifade ederek, asıl referandum kararının BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından açıklanacağını belirtmişti.
TEK ADAM TEK PARTİ REJİMİ
Öznur'un ilk olarak geçtiğimiz gün basın açıklamasında "Tek adam, tek parti rejimi Türkiye’nin devasa sorunlarını çözeme. Millet egemenliğinin Saray’a devredilmesi olan, tek adam tek parti rejimi öngören son Anayasa değişiklikleri ile tüm temel hak ve özgürlükler baskı ve tahakküm altına alınmak istenmektedir. Bu anayasa değişikliği ile sistem demokratikleşmez, Ülke tek Parti dönemine döner ve tek adam rejimi oluşur. Bunun adı otokratikleşmedir" ifadelerini kullanılmıştı.
BBP referandum kararını verdi: Tek parti tek adam sistemi inşa ediliyor
BBP'den yeni açıklama: Referandum kararı Destici tarafından açıklanacak
Mustafa Destici'den İHA'ya mikrofonlu tepki





