Botanik bir familya olan Myrtaceae familyasına ait bir bitkinin lezzetli bir meyvesi olarak bilinen guava meyvesi, son derece faydalı meyveler arasında yer alıyor. Özellikle tropikal ve subtropikal iklimlerde kolayca yetiştiği için bu iklimlere sahip bölgelerde bulunan ve bilinen guava, son yıllarda Türkiye’de de yetiştirilmeye başlanmış meyveler arasında yer alıyor.
Ana vatanı Meksika, Orta Amerika, Güney Amerika'nın bazı bölgeleri ve Pasifik adaları sayılabilecek olan guava meyvesinin yeşil bir kabuğu bulunuyor. Pembe ve etli bir iç kısma sahip olan guava, genellikle çekirdekli olmakla birlikte sulu olan meyveler arasında da yer alıyor. Bu nedenle yenilebildiği gibi suyu da içilebilen guavayı birçok şekilde tüketmek mümkün oluyor. Peki guava meyvesi neye iyi gelir, faydaları nelerdir? İşte guava meyvesinin faydaları…
UZMANLAR GÜÇLÜ BİR BAĞIŞIKLIK İÇİN ÖNERİYOR
Bol miktarda C vitamini içermesi nedeniyle güçlü bir antioksidan kaynağı olan guava, birçok meyve gibi vücudun bağışıklık gardını yükseltmek için uzmanların düzenli bir şekilde tüketmeyi önerdiği meyveler arasında yer alıyor. Bu antioksidanlar sayesinde vücudun serbest radikallerle savaşını kolaylaştıran guava meyvesi, hücre hasarlarını önleme konusunda oldukça etkili oluyor. Bu da guava meyvesini kansere karşı duran meyveler arasına alıyor.
BOL LİFLİ İÇERİĞİ SİNDİRİMİ KOLAYCA DÜZENLİYOR
Evet, uzmanların meyve denince bolca tüketmeyi önerdiği lifli meyveler, vücuda tokluk hissi verdiği gibi vücudun kalori yakmak ya da yenilen besinleri sindirmek için düzenli ve hızlı çalışmasına ihtiyaç duyduğu sindirim sistemini çalıştırmayı da destekliyor. Elbette bolca lif içeren guava meyvesi de bu meyveler arasında yer alıyor. Dolayısıyla diyet de olanların da tüketebileceği guava meyvesi kilo verme sürecini desteklediği gibi vücuda gerekli enerjiyi de veriyor.
DİYABET RİSKİNİ DÜŞÜREN MEYVELER ARASINDA YER ALIYOR
Vücut için iyi bir enerji verici olan guava meyvesi içerisinde bulunan doğal şekerler, vücudun kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olmasını kolaylaştırıyor. Zaten guava üzerine yapılan araştırmalar da bunu kanıtlamış bulunuyor. Araştırmalara göre, dengeli ve düzenli bir şekilde guava tüketenler diyabete daha az yakalanıyor.





