Deprem bölgesinde Hristiyanlık propagandasında bulunan misyonerlerin birçok noktada vatandaşlarımızla temas kurduğunu Millî Gazete dört gün önce duyurmuştu. Söz konusu kişilerin vatandaşlarımıza para verdiği ve broşürler dağıttığına dair bölgeden ihbarlar gelmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından devletimiz ve milletimiz tarafından seferberlik ilan edilirken sahada olumsuz nitelikte olaylar da yaşanıyor. Bu doğrultuda yaşanan afeti fırsat bilen misyonerler, depremzedelerle temas kurarak Hristiyanlık propagandası yapıyor. Konuya ilişkin olarak dört gün önce bir haber yapan ve söz konusu tehlikeyi kamuoyuna duyuran Millî Gazete’ye çeşitli ihbarlar gelmeye devam ediyor.

HRİSTİYANLIK PROPAGANDASI YAPIYORLAR

Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin etkilediği şehirlerimizden biri de Hatay oldu. Hatay’da ciddi anlamda bir felaket yaşanırken misyonerlik çalışmasında bulunan gruplar, içerisinde bulunduğumuz durumu fırsat bildi. Hatay’ın Kırıkhan bölgesinde depremzedelerle temas kuran misyonerler, vatandaşlarımıza Hristiyanlık propagandası yaptı. Gazetemize ulaşan ihbara göre misyonerler, üzerinde Hristiyanlık propagandası yer alan broşürler dağıttı.

DİĞER BÖLGELERDE DE ÇALIŞIYORLAR

Misyonerlerin Hatay’ın yanı sıra diğer afet bölgelerinde de çalışmalarda bulunduğuna dair ihbarlar geliyor. Gazetemize ulaşan bilgilere göre misyonerler, vatandaşlarımıza para veriyor ve Hristiyanlık propagandası içeren broşürler dağıtıyor. Misyonerlerin deprem bölgesindeki faaliyetleri hız kesmeksizin devam ederken söz konusu çalışmaların önüne geçilmesi büyük önem arz ediyor.

Muhabir: Bekir Şirin