19 Mayıs Stadyumu‘ndaki törene Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Başbuğ, bakanlar ve yargı organlarının temsilcileri katıldı.

19 Mayıs Atatürk‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün de katıldığı törenle 19 Mayıs Stadyumu‘nda kutlandı. Cumhurbaşkanı Gül‘ün şeref tribünündeki yerini almasıyla başlayan törene, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve bazı bakanlar, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden‘in de aralarında bulunduğu devlet erkanı katıldı. Başbuğ ve kuvvet komutanları, törene eşleriyle birlikte katıldı.

İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yaptığı konuşmada, Büyük Önder Atatürk‘ün 19 Mayıs 1919‘da Samsun‘a ayak basmasıyla başlayan ve büyük bir zaferle 9 Eylül 1922‘de İzmir‘de sona eren yolculuğunun, sadece onun değil, bir milletin yolculuğu olduğunu söyledi.

Atatürk‘ün "Herhangi bir şahsın yaşadıkça memnun ve mesut olması için lazım gelen şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır" sözlerini hatırlatan Çubukçu, ömrünü ülkesinin yeniden kuruluşuna adayan, kazanılan zaferi ilimde ve ekonomide ulaşılacak zaferler için kıymetli bir zemin olarak gören Atatürk‘ü milletin kalbinde yaşatanın da bu olduğunu belirtti.

Muhabir: Haber Merkezi