Saadet Lideri Kurtulmuş; Bahçeli‘nin partisine yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Bazı Siyasi Parti ve STK‘larla birlikte Saadet Partisi‘ni AKP Hükümeti‘ne güvenoyu vermek ve "AKP siyasi yapı kooperatifi"ne katılmakla suçlayan MHP Liderine cevap veren Kurtulmuş maalesef dışlayıcı ve suçlayıcı muhalefet anlayışı ile asıl Sayın Bahçeli AKP değirmenine su taşımaktadır" dedi.
İlkeli bir duruş
Saadit Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Saadet Partisi‘nin referandumdaki tavrı, Sayın Bahçeli‘nin iddia ettiği gibi Saadet Partisi ve AKP arasında bir işbirliği değil, 82 Anayasası ile birlikte millet egemenliğine karşı oluşturulan bürokratik oligarşiyi yıkma adına ortaya konmuş ilkeli bir duruştur" dedi.
Asıl MHP yanlış yaptı
Kurtulmuş, "Eğer bir AKP siyasi kooperatifinden bahsedilecekse bu kooperatifin en gayretli üyesi Sayın Bahçeli‘nin kendisidir. Maalesef dışlayıcı ve suçlayıcı muhalefet anlayışı ile asıl Sayın Bahçeli AKP değirmenine su taşımaktadır. Keşke bu süreçte kamplaşma, kutuplaşma yerine Saadet Partisi‘nin üslubu tercih edilseydi" dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin partisine yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.
Bazı Siyasi Parti ve STK‘larla birlikte Saadet Partisi‘ni AK Parti Hükümeti‘ne güvenoyu vermek ve "AKP siyasi yapı kooperatifi"ne katılmakla suçlayan MHP Liderine cevap veren Kurtulmuş; "Eğer bir AKP siyasi kooperatifinden bahsedilecekse bu kooperatifin en gayretli üyesi Sayın Bahçeli‘nin kendisidir.
Maalesef dışlayıcı ve suçlayıcı muhalefet anlayışı ile asıl Sayın Bahçeli AKP değirmenine su taşımaktadır" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin referandum sonuçları ile ilgili değerlendirmeleri üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş yazılı bir açıklama yaptı.
Bu değişikliği MHP getirseydi yine evet derdik
Referandum sürecinin bir güvenoyu değil, gerçek manada bir halk oylaması şeklinde geçmesi için büyük mücadele verdiklerini vurgulayan Kurtulmuş; "Keşke bu süreçte kamplaşma, kutuplaşma yerine Saadet Partisi‘nin üslubu tercih edilseydi. Biz yapıcı ve sorumlu muhalefet anlayışımız gereği yeri geldiğinde hükümetin politikalarını en sert şekilde eleştirmemize rağmen, referandum sürecini iktidarın bir güven oylaması olarak görmedik ve en başından beri bir kamplaşma ve kutuplaşmanın içerisinde olmadık.
Saadet Partisi‘nin referandumdaki tavrı sayın Bahçeli‘nin iddia ettiği gibi Saadet Partisi ve AKP arasında bir işbirliği değil, 82 Anayasası ile birlikte millet egemenliğine karşı oluşturulan bürokratik oligarşiyi yıkma adına ortaya konmuş ilkeli bir duruştur. Şunu samimiyetle söylüyorum ki iktidarda MHP olsaydı ve böyle bir anayasa paketini gündeme getirseydi biz bu pakete de evet derdik" dedi.
AKP değirmenine su
Devlet Bahçeli‘nin basın toplantısındaki suçlamalarını, millet iradesine karşı sergilenmiş bir ‘hazımsızlık‘ olarak nitelendiren Numan Kurtulmuş şunları söyledi:"Sayın Bahçeli, referandum sonucunu maksadını aşan bir ifade ile her türlü yolsuzluğa ve yoksulluğa destek olarak nitelendirmiştir.
Bu ifade partimize değil en başta milletimize yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Bu yüzde 58‘in içinde bütün toplum kesimlerinden yurttaşlarımız bulunmaktadır. Milletimiz referandumu AKP‘ye güvenoyu olarak değil ülkenin önünü açmaya yönelik bir demokratik adım olarak desteklemiştir.
Eğer Sayın Bahçeli‘nin iddia ettiği gibi bir ‘AKP siyasi kooperatifi‘nden bahsedilecekse bu kooperatifin en gayretli üyesi Sayın Bahçeli‘nin kendisidir. Maalesef dışlayıcı ve suçlayıcı muhalefet anlayışı ile Sayın Bahçeli AKP değirmenine su taşımaktadır. Şimdi dışarıda suçlu arayarak dikkatleri başka yöne çekmek yerine, dönüp kendilerine bakmalı, nerede hata yaptıklarını sorgulamalıdırlar."
Biz değişikliği destekledik
Saadet Lideri Kurtulmuş, Devlet Bahçeli‘nin "suçlamalarını", millet iradesine karşı sergilenmiş bir "hazımsızlık" olarak nitelendirerek, "Sayın Bahçeli, referandum sonucunu maksadını aşan bir ifade ile her türlü yolsuzluğa ve yoksulluğa destek olarak nitelendirmiştir. Bu ifade partimize değil en başta milletimize yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Bu yüzde 58‘in içinde bütün toplum kesimlerinden yurttaşlarımız bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.
Numan Kurtulmuş Derin Bakış‘ın konuğu
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Samanyolu Haber‘de Derin Bakış programının konuğu olacak. Doç. Dr. Önder Aytaç ve Gültekin Avcı‘nın hazırlayıp sunduğu program, bugün saat 20.30‘dan itibaren canlı yayınlanacak.





