Adana‘da polislere atması için verilen bomba elinde patlayınca sağ 3 parmağını kaybeden ve gruptakiler tarafından sokak ortasında bırakılan 16 yaşındaki gencin tedavisi devam ediyor.

Adana‘da izinsiz gösteriler sırasında polise atmak istediği el yapımı bombanın elinde patlaması sonucu 3 parmağını kaybeden 16 yaşındaki gencin tedavisi sürerken, kentte son 2 yılda izinsiz gösterilerde polise el yapımı patlayıcı atmak isterken 16-18 yaş aralığında 8 kişi yaralandı, 2 kişi öldü.

Edinilen bilgiye göre, 11 Mart tarihinde merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi Bahçelievler Caddesi‘nde terör örgütü PKK lehine gerçekleştirilen izinsiz gösteride polise atmak istediği el yapımı bomba elinde patlayan ve gruptaki diğer arkadaşları tarafından sokak ortasında bırakılan R.A‘nın (16), tedavi için Konya‘ya sevk edildiği belirtildi.

Sağ elinin 3 parmağı kopan R.A‘nın ailesinin sosyal güvencesinin bulunmadığı, tedavisinin ise devlet tarafından ücretsiz olarak karşılandığı bildirildi. Sağlık durumu iyi olduğu kaydedilen R.A‘nın, tedavisine bir süre Konya‘da devam edileceği öğrenildi. R.A‘nın hastanede verdiği ifade doğrultusunda, kendisine bombayı hazırlayıp verdiği iddia edilen 17 yaşındaki V.T‘nin yakalanması için ise çalışma başlatıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce patlayıcı madde kullanmak, hazırlamak, terör örgütü propagandası yapmak, yasadışı gösterilere katılmak suçlarından 7 kez yakalanan V.T‘nin olayın ardından gidebileceği adresleri kontrol ediyor. Daha önce patlamış ve patlamaya hazır haldeki el yapımı bombalarda 4 kez parmak izi bulunan V.T, çıkarıldığı nöbetçi mahkemelerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. V.T‘nin hazırladığı bombaların bugüne kadar 3 kişinin elinde patlayarak yaralanmalara neden olduğu belirtildi.

Adana‘da son 2 yılda izinsiz gösterilerde polise el yapımı bomba atmak isterken 8 kişi yaralandı, 2 kişi öldü. Ölen ve yaralanan göstericilerin 16-18 yaş aralığında olduğu, terör örgütünün özellikle 18 yaşından küçük, ancak, bombayı kullanabilecek yaştaki kişileri tercih ettiği belirtildi. Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Ova mahallelerinde meydana gelen olaylarda, 7 Temmuz 2010 tarihinde Sezer G. (14), 25 Eylül 2010 tarihinde Azad Ç. (17), Ali B. (15), Firaz Ö. (17) ve Sedat K. (16), 19 Mayıs 2011 tarihinde Vedat B. (17), 17 Temmuz 2011 tarihinde Mehmet Arif A. (17) ve 11 Kasım 2012 tarihinde Rıdvan A. (16) ellerinden yaralandı.

Ova Mahallesinde 12 Kasım 2011 tarihinde el yapımı patlayıcı hazırlamaya çalışırken meydana gelen patlamada Bilal U. (22), Fırat A. (18) öldü. Merkez Seyhan ilçesi Gülbahçe Mahallesi Obalar Caddesi‘ndeki Seyhan Jandarma Komutanlığı duvarının dibindeki çöp yığınına konulan bombanın patlaması sonucu ise polis memuru Veli Ataşçı şehit olurken, 6 polis memuru ile 3 vatandaş yaralandı.

Ben insanım diyen herkesin duyarlı olması gerekiyor

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, terör örgütünün çocukları istismarı, vahşi amaçlarına çocukları alet etmesi karşısında insan haklarına, hukuka, çocuk haklarına saygı duyan herkesin fevkalade duyarlı ve tepkili olması gerektiğini belirtti. İşin bu boyutunun göz ardı edilmemesi gerektiğine inandıklarını vurgulayan Coş, artık ‘‘taş atan çocuk‘‘ diye lanse edilen çocukların terör eylemlerinde kullanılması olaylarının giderek, parlayıcı ve patlayıcı maddelerin çocukların eline tutuşturulması suretiyle hiç tanımadıkları insanlara zarar verme, hatta kendileri için de büyük ziyanlara, uzuv kayıplarına varan olaylara dönüştüğünü vurguladı.

Muhabir: Haber Merkezi