Dünyada kuraklık nedeniyle son dönemde Brezilya, Hindistan, Rusya ve Çin‘de belirli gıda kalemlerinde stokların azaldığını söyleyen Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Türkiye‘nin bu yıldan itibaren buğday, et, süt, şeker gibi stratejik ürünlerde stoklama yapması gerektiğini söyledi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Türkiye‘nin bu yıldan itibaren buğday, et, süt, şeker gibi stratejik ürünlerde stoklama yapması gerektiğini söyledi. Yetkin, düzenlediği basın toplantısında, son dönemde yurt genelinde etkili olan yoğun kar yağışının özellikle hububat üretimi için yararlı olduğunu kaydetti. Geçen yıl Türkiye‘de 19,6 milyon ton buğday üretildiğini hatırlatan Yetkin, 2011 yılında bu rakama erişilmesinin zor olacağını düşündüğünü belirtti. Yetkin, Türkiye‘nin, nüfus artış hızına göre buğday üretimini her yıl 1 milyon ton artırması, dolayısıyla bu yıl, 2 milyon tonu stok olmak üzere en az 21,5 milyon ton buğday üretilmesi gerektiğini ifade etti.

Dünyada kuraklık nedeniyle son dönemde Brezilya, Hindistan, Rusya ve Çin‘de belirli gıda kalemlerinde stokların azaldığını anlatan Yetkin, Türkiye‘nin bu yıldan itibaren stratejik ürünlerde ürün stokuna gitmesi gerektiğini söyledi."Türkiye, bu yıl buğday, et, süt, şeker gibi stratejik ürünlerde stoklama yapmalı" diyen Yetkin, özellikle buğday konusunda Türkiye‘nin elini güçlendirmesi gerektiğini vurguladı. Süt konusunda Türkiye‘de üretim sorunu bulunmadığını ifade eden Yetkin, Türkiye‘de 12,6 milyon ton süt üretimi, 8,6 milyon ton süt tüketimi gerçekleştiğini anlattı.

Muhabir: Haber Merkezi