Bölge halkının uykularını kaçıran sarsıntılar durmak bilmezken, beşik gibi sallanan Adana'da tansiyon yeniden yükseldi. Büyük felaketin yaraları henüz sarılmaya çalışılırken üst üste yaşanan bu sismik hareketlilik, vatandaşın gözünü bir kez daha yer bilimcilerin dudaklarından dökülecek kelimelere çevirdi.

Kurumlardan Farklı Veriler

AFAD, 21:44'te meydana gelen depremin merkez üssünü Osmaniye Sumbas, büyüklüğünü ise 4.2 olarak kaydetti.

Kandilli Rasathanesi, sarsıntının Adana Feke'ye bağlı Akoluk'ta, yüzeye oldukça yakın bir noktada, 5 kilometre derinlikte ve 4.0 şiddetinde yaşandığını bildirdi.

Korkutan Güzergah

Vatandaşlar geceyi diken üstünde geçirdi.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, fay hattındaki artan stres birikimine işaret etti.

Dün aynı bölgede 4.9 büyüklüğünde sarsıcı bir deprem daha yaşandı. Görür, "Akoluk’da 4,0 deprem oldu. Aynı yerde dün de 4,9 olmuştu. Savrun ile Saimbeyli fayları arasında, Saimbeyli’ye daha yakın, DAF üzerinde" dedi.

Yeni Rota Belli Oldu

Asıl tehlikenin yeraltındaki kırılmaların yöneliminde olduğu vurgulandı. 2023 yılında yaşanan büyük depremlerin yeraltındaki dengeleri tamamen değiştirdiği ve fayı yorduğu aktarıldı.

Bölgedeki yaklaşan tehlikenin boyutunu gözler önüne seren Görür, "Depremler Adana Havzası’na doğru ilerliyor. Stres birikiminde 2023 depremlerinin etkisi var" sözleriyle yetkilileri açıkça uyardı.

"Deprem dirençli Adana’ya ihtiyaç var" çağrısı ise kentin yapı stoğunun zaman kaybedilmeden elden geçirilmesi gerektiğini bir kez daha kanıtladı.

Gözler şimdi, yer bilimcilerin peş peşe gelen bu hayati uyarılarının ardından yetkili mercilerin masaya koyacağı acil eylem planlarına çevrildi.

Kaynak: Haber Merkezi