Sanal dünyadaki kelimeler, Bursa sokaklarında bir ailenin ocağına ateş düşürdü. Akşam saatlerinde Yıldırım ilçesinde meydana gelen olayda, gençlerin klavye başındaki husumeti gerçek hayata taşındı. Konuşup anlaşmak amacıyla caddede bir araya gelen tarafların buluşması, saniyeler içinde vahşete dönüştü. Mahalle sakinlerinin dehşet dolu bakışları arasında yükselen tansiyon, iki gencin kanlar içinde yerde kalmasıyla son buldu.
Selçukbey Caddesi'nde Kanlı Hesaplaşma
Olayın fitili, 22 yaşındaki Fırat Berke Alkan ve aynı yaştaki arkadaşı Yusuf Demirtaş’ın, Görkem Ö. isimli şahısla sosyal medya ve telefon üzerinden tartışmasıyla ateşlendi. İki arkadaş, aralarındaki konuyu konuşarak çözmek amacıyla Görkem Ö. ile Yıldırım ilçesi Selçukbey Mahallesi Selçukbey Caddesi üzerinde randevulaştı. Ancak taraflar yüz yüze geldiğinde sakinleşmek yerine gerilim daha da tırmandı. Tartışmanın büyümesi üzerine Görkem Ö. ve yanında bulunan arkadaşları, Alkan ve Demirtaş'a bıçaklarla saldırdı. Ağır darbeler alan iki genç, caddede kanlar içinde yere yığıldı.
Hastaneden Acı Haber Geldi
Çevredeki vatandaşların büyük korku içinde durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri sokak ortasında yapılan yaralılar, ambulanslarla süratle Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak acil serviste doktorların gösterdiği yoğun çabaya rağmen 22 yaşındaki Fırat Berke Alkan hayatını kaybetti. Gece yarısı gelen acı haberle gencin yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirdi. Diğer yaralı Yusuf Demirtaş'ın tedavisi ise devam ediyor.
Kaçan Şüpheliler Başka İlçede Yakalandı
Cinayetin ardından kayıplara karışan saldırganları yakalamak için Bursa Emniyet Müdürlüğü adeta alarm durumuna geçti. Görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kameralarını inceleyen asayiş ekipleri, zanlıların izini Nilüfer ilçesinde buldu. Düzenlenen ani baskınla şüphelilerden Gökmen Ö, A.B.T. ve A.A. kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.





