Süper Lig’in dev kulüplerinden Beşiktaş, Coca-Cola'dan gelen sponsorluk teklifini değerlendirdikten sonra geri çevirme kararı aldı. Konuya ilişkin resmi açıklama ise Beşiktaş Genel Sekreteri Uğur Fora’dan geldi. Fora, kulübün prensipleri doğrultusunda bu teklifin uygun bulunmadığını belirtti.
TARAFTARLARIMIZ DA BÖYLE BİR ANLAŞMAYA SICAK BAKMADI
Fora, açıklamada, Beşiktaş kulübünün toplum hassasiyetlerine duyarsız kalamayacağına vurgu yaparak, "Böyle bir anlaşmayı etik bulmadığımız için kabul etmedik. Beşiktaş olarak önceliğimiz her zaman toplumumuzun hassasiyetidir. Yaşananlar ortada. Taraftarlarımız da böyle bir anlaşmaya sıcak bakmadı. Ülkemizin ve toplumun hassasiyetini göz önüne alarak böyle bir anlaşma yapmak istemedik. Beşiktaş her zaman vicdandan yana olmuştur." diye konuştu.
TRABZONSPOR DA TELİFİNİ REDDETMİŞTİ
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan da "Filistin'de, Gazze'de yaşananlar belli. Gönlüm böyle bir anlaşmaya el vermedi." ifadeleriyle Coca-Cola'nın sponsorluk teklifini reddettiklerini açıklamıştı.





