Ankara sokaklarında vatandaşı canından bezdiren, borç sarmalıyla yuvaları dağıtan tefecilere yönelik son dönemin en büyük operasyonlarından birine imza atıldı. Mağdurların şikayetleri ve titiz takip dalga dalga büyüdü, jandarma düğmeye bastı. Ankara İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, kent genelinde ağlarına düşürdükleri insanları yüksek faizlerle sömüren bir yapıyı çökertmek için harekete geçti. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma, tefecilerin finansal gücünü de tamamen bitirdi.

Eş Zamanlı Baskınla Gözaltına Alındılar

Harekete geçen jandarma ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında Ş.K, E.K, E.K, Ç.O. ve B.B. isimli 5 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun büyüklüğü ve şüphelilerin vatandaşı ne kadar büyük bir borç batağına sürüklediği ise adreslerde yapılan aramalarda ortaya çıktı. Şüphelilerin konut ve iş yerlerini didik didik arayan ekipler, mağdurlar adına düzenlenmiş 34'ü dolu olmak üzere toplam 60 senet, 2 tapu senedi, 4 alış-satış sözleşmesi ve kara kaplı defter olarak bilinen, borçluların adlarının yazılı olduğu 2 ajanda ele geçirdi. Çetenin dijital trafiğini çözmek amacıyla da 5 cep telefonu ile 5 SIM karta incelenmek üzere el konuldu.

Mal Varlıkları ve 106 Banka Hesabı Donduruldu

Operasyonun en çarpıcı kısmı ise şüphelilerin haksız kazançla elde ettikleri tahmin edilen devasa servete yönelik oldu. Mahkeme kararıyla, şüphelilere ait olduğu tespit edilen 4 arsa, 6 konut ve 4 araca jandarma tarafından el konulurken, suçtan elde edilen gelirin izini süren ekipler tam 106 banka hesabını dondurdu.

Gözaltına alınan 5 şüphelinin jandarmadaki ifade işlemleri devam ederken, ele geçirilen belgeler üzerinden tefecilerin ağına düşen diğer mağdurların tespiti için çalışmalar derinleştirildi.

Kaynak: Haber Merkezi