Başkan Mehmet Kaya'nın adaylıktan çekilmesiyle teknik direktör Volkan Demirel de "O yoksa ben de yokum" diyerek istifa kararı aldı. Başkent ekibinde kriz büyüyor.
Ankara'da futbolun asırlık çınarı Gençlerbirliği, tarihinin en kaotik günlerinden birini yaşıyor. Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da tansiyon tavan yaptı, sözlü tartışmalar yerini arbedeye bıraktı. Salonda yaşanan gerilimin faturası ise ağır oldu; yönetim masasıyla birlikte teknik heyet de dağıldı.
Kongre salonu ringe döndü
Gündem maddeleri görüşülürken başlayan sözlü sataşmalar kısa sürede fiziksel arbedeye dönüştü. Salondaki kaosun önüne geçilemeyince mevcut başkan Mehmet Kaya, radikal bir karar alarak adaylıktan çekildiğini duyurdu. Kaya'nın ardından diğer aday Çağrı Çetin de yarıştan çekilince, seçime son anda dahil olan Arda Çakmak, Gençlerbirliği’nin yeni başkanı koltuğuna oturdu. Ancak asıl deprem bu imzadan sonra yaşandı.
"Mehmet Kaya yoksa ben de yokum"
Başkanlık değişimini haber alan Teknik Direktör Volkan Demirel, gemileri yaktı. Göreve geldiği günden beri takımın başında çıktığı 5 maçta 2 galibiyet ve 3 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen deneyimli hocanın, "Mehmet Kaya varsa ben de varım. Mehmet Kaya yoksa yokum" diyerek rest çektiği öğrenildi.
Demirel'in bu kararı anlık bir öfke değil, kesin bir veda niteliği taşıyor. Başarılı çalıştırıcının, Süper Lig'deki Karagümrük maçının ardından resmi olarak görevinden ayrılacağı kaydedildi.
Futbolcular isyan bayrağı açtı
Kriz sadece teknik heyetle sınırlı kalmadı. Demirel'in ayrılık kararının duyulmasıyla birlikte tesislerde de hava buz kesti. Futbolcuların duruma tepki gösterip kazan kaldırdığı, taraftar gruplarının ise yönetime karşı isyan bayrağı çekmeye hazırlandığı ifade edildi. Camia tam anlamıyla kaynayan bir kazana dönerken, adaylıktan çekilen Mehmet Kaya'nın krizin daha da büyümemesi için araya girerek ortamı yatıştırmaya çalıştığı bildirildi.
Başkent ekibinde gözler şimdi Karagümrük maçına ve sonrasında yaşanacak yaprak dökümüne çevrildi.





