Antalya sokakları güpegündüz akılalmaz bir maganda dehşetine sahne oldu. Serik ilçesinde gündelik telaşının ortasında, muhtemelen bir kutlama için elinde yaş pastasıyla yürüyen bir vatandaş, arkasından yaklaşan namlunun hedefi oldu. Mahalle sakinleri ne olduğunu anlayamadan peş peşe patlayan silah sesleriyle sarsılırken, neye uğradığını şaşıran yaralı adam kanlar içinde yere yığıldı. Çevredeki vatandaşların korku dolu bakışları arasında yaşanan olay, ilçede büyük bir paniğe yol açtı.

Kutlama Pastası Elinde Kaldı

Olay, Serik'e bağlı Orta Mahalle Prof. Dr. Yaşar Uçar Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, cadde üzerindeki bir iş yerine giren M.K.E, sipariş ettiği yaş pastayı alarak dükkandan ayrıldı. Elindeki paketle yolda yürümeye başlayan adam, henüz kimliği ve eşgali belirlenemeyen bir şahsın hain pususuyla karşılaştı. Saldırgan, yanındaki tabancayı çekerek M.K.E'ye kurşun yağdırdı. Vücuduna isabet eden mermilerle acı içinde yere düşen adamın yardımına ilk olarak çevredeki esnaf ve vatandaşlar koştu.

Ekipler Alarm Durumuna Geçti

Silah seslerinin yankılanması üzerine bölgede adeta can pazarı yaşandı. Vatandaşların durumu bildirmesiyle birlikte olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede adrese ulaşan sağlık görevlileri, kan kaybeden yaralıya ilk müdahaleyi cadde ortasında yaptı. Sedyeye alınan M.K.E, ambulansla en yakın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri ise saldırının gerçekleştiği caddeyi emniyet şeridiyle kapatarak kovan incelemesi yaptı, dükkanların güvenlik kameralarını mercek altına aldı.

Sokak ortasında dehşet saçıp kayıplara karışan silahlı saldırganın izini süren asayiş ekipleri, ilçenin giriş ve çıkışlarında geniş çaplı bir yakalama çalışması yürütüyor.

Kaynak: Haber Merkezi