Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, amaçlarının yurt dışında yaşayan Türklerin sorunlarını takip etmek ve çözüm üretmek olduğunu belirterek ‘‘Türkiye‘den burada sizleri kumanda etmek niyetinde değiliz‘‘dedi.

Yurtnaç, Türkiye‘nin Stockholm Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ‘‘İsveç-Türk sivil toplum kuruluşları buluşması‘‘nda, 2 yıl önce kurulan kurum hakkında bilgi verdi. İsveç‘te yaşayan Türk vatandaşları ile dernek ve federasyon başkanlarının da katıldığı toplantıda Yurtnaç, ‘‘Görevimiz sadece sizin sorunlarınız ile uğraşmak ve çözüm üretmek, soydaş ve akraba topluluklar ile sosyal kültürel, ekonomik ilişkiler geliştirmek. Amacımız sizi kumanda etmek değil‘‘ dedi.

Yurt dışında yaşayan Türkler için yapılan çalışmalardan örnekler veren Yurtnaç, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışında bulunan Türklerin oy kullanacağını hatırlattı.  Yurtnaç, daha sonra toplantıya katılan vatandaşların askerlik, emeklilik, pasaport, işsizlik, eğitim ve anadil konularındaki sorularını yanıtladı.

Askerlik için alınan ücretin çok yüksek bulunduğunu ifade eden Yurtnaç, önümüzdeki günlerde ücretlerin düşürülebileceğini bildirdi. Yurt dışındaki Türk kadınlarının sorunlarıyla ilgili olarak Türkiye‘den uzmanlar ile birlikte diyanetten görevlilerin gönderilebileceğini Yurtnaç, ‘‘Her kesimin sorunlarını ortaya koyup çözmek için çalışacağız‘‘ dedi.

Muhabir: Haber Merkezi