Küresel turnuvanın zorlu grup etabında istenilen taktiksel oyun yapısını sahaya yansıtamayan millilerimiz, sahadan alınan yenilgilerin ardından yalnızca turnuvadan elenmekle kalmadı. Takımımız aynı zamanda dünya futbolunun en üst yönetim organı olan FIFA'nın düzenli olarak güncellediği dünya sıralamasında da ciddi bir ivme kaybına uğradı. Organizasyon başlarken sahip olunan avantajlı konum, alınan kötü saha sonuçları neticesinde büyük ölçüde değişime uğradı.

D Grubu Karşılaşmalarında İstenilen Puanlar Çıkarılamadı

• Türkiye, 2026 Dünya Kupası D Grubu’na kura çekimi ile katılma hakkı kazandı.

• D Grubunda Avustralya ve Paraguay ile eşleşti.

• Türkiye, Avustralya ve Paraguay maçlarını kaybetti.

• Bu mağlubiyetler, Türkiye’nin gruptan çıkma şansını ortadan kaldırdı.

• Avustralya ve Paraguay maçlarındaki puan kayıpları, Türkiye’nin turnuvaya erken veda etmesine neden oldu.

Küresel Sıralamada On Basamaklık Geriye Gidiş

Sahada elde edilen olumsuz sonuçların yankıları, doğrudan doğruya FIFA'nın ulusal takımlar için hazırladığı puanlama klasmanına yansıdı. Turnuva başlangıcında dünya genelindeki tüm takımlar arasında yirmi ikinci basamakta kendisine yer bulan milli takım, grup aşamasında üst üste gelen mağlubiyetlerin sonrasında on sıra birden gerileyerek otuz ikinci sıraya yerleşti. Açıklanan resmi istatistiksel verilere göre Türkiye, turnuva boyunca en fazla konum kaybeden ülkeler listesinde en üst sıralara tırmandı. Bu istatistiksel gerileme listesinde zirveyi, oynadığı maçlarda iki mağlubiyet alarak toplam on üç basamak düşüş yaşayan Tunus alırken, Türkiye hemen onun ardından gelerek ikinci sırada konumlandı.

Fatih Terim'den Tarihi Milli Takım Açıklaması Herkes Hayda Diyecek! (8)

Gruptaki Son Mücadele Ev Sahibine Karşı Oynanacak

Devam eden turnuvada gruptan çıkma ihtimali tamamen sona ermiş olsa da, A Milli Takım'ın önceden belirlenen fikstür gereği çıkacağı bir resmi karşılaşma daha bulunuyor. D Grubu'ndaki son sınavında millilerimiz, organizasyonun ev sahipliği görevini üstlenen ülkelerden biri olan Amerika Birleşik Devletleri ile kozlarını paylaşacak.

Kaynak: Haber Merkezi