Hafta sonu planı yapan sürücüler için Karayolları Genel Müdürlüğü'nden (KGM) kritik açıklama geldi.

20 Aralık 2025 tarihli güncel yol durumu bültenine göre, Türkiye genelinde devam eden yol yapım, onarım ve bakım çalışmaları nedeniyle trafik akışında önemli değişikliklere gidildi.

Özellikle şehirler arası bağlantı noktalarında kontrollü geçişler sağlanırken, bazı güzergâhlarda alternatif yollar devreye alındı.

İşte yola çıkmadan önce mutlaka incelemeniz gereken o liste...

KGM tarafından bugün açıklanan güncel yol durumu raporuna göre;

1 İzmir Çevre Otoyolunun Buca Doğu kavşak kollarında otoyol aydınlatma direklerinin değiştirilmesi ve aydınlatma sisteminin revizyonu çalışmaları nedeniyle 19.12.2025-25.12.2025 tarihleri arasında 21:00-05:00 saatleri arasında kavşak kolları aralıklarla trafiğe kapatılacak olup, ulaşım sonraki kavşaktan sağlanacaktır.
2 TİS (Toprakkale-İskenderun) Otoyolunun İskenderun Batı Kavşağı-Serbest Bölge Kavşağı Kesimi 2-6.km.leri arasında üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.
3 Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunun 21-25.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
4 Kayseri-Pınarbaşı yolunun 24-28.km.leri arasında yol yapım çalışması nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
5 Manavgat-Alanya yolunun 38-43.km.leri arasında bulunan tünellerde (Devren, Ilıksu-Ulaş, Çandırtepe) bakım onarım çalışmaları nedeniyle 17.11.2025-30.01.2026 tarihleri arasında 09:00-23:00 saatleri arasında ulaşım kontrollü olarak sağlanacaktır.
6 Çanakkale-Lapseki yolunun 6-11.km.leri arasında Çanakkale-Lapseki istikametinde yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım Lapseki-Çanakkale istikametinden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
7 İnebolu-Kastamonu yolunun 2-4.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
8 Darıca-Malatya yolunun 27-30.km.leri arasındaki Develi Mevkiinde üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.
9 Ardeşen-Fındıklı yolunun 9.km.sinde (Işıklı Fırtına Lisesi Mevkii) yaya üst geçidi montaj çalışması nedeniyle her iki yönde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Muhabir: Yunus Emre Bağlar