Borsa İstanbul'da işlem gören ve geçtiğimiz Mart ayında iflas haberiyle gündeme bomba gibi düşen Yeşil GYO için yargı sürecinde kritik bir viraj dönüldü. Bakırköy 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nin geçtiğimiz günlerde şirket hakkında verdiği iflas kararına karşı yapılan itirazlar sonuç verdi. Yeşil GYO cephesinde moralleri yükseltirken, gözler şimdi Borsa İstanbul’un atacağı adımlara kilitlendi.

MAHKEME İFLAS ŞARTLARI OLUŞMADI DEDİ

İstanbul Anadolu 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi, Yeşil GYO ve Yeşil Global İnşaat şirketlerinin konkordato talepli davasında dosyayı karara bağladı. Mahkeme heyeti tarafından yapılan açıklamada, şirketlerin kesin mühlet müracaatlarının reddedildiği belirtilirken asıl önemli gelişme iflas başlığı altında yaşandı. Açıklanan hükümde, "İflas şartları oluşmadığından iflas kararı verilmesine yer olmadığına, tüm tedbirlerin kaldırılmasına ve konkordato komiserinin görevine son verilmesine" karar verildiği kaydedildi. Bu karar, şirketin üzerindeki "müflis" sıfatını da hukuken ortadan kaldırmış oldu.

BORSA İSTANBUL KOTTAN ÇIKARMIŞTI

Sürecin en sancılı kısmı ise şirketin borsa kotundan çıkarılmasıyla yaşanmıştı. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin geçtiğimiz ayki kararı sonrası BİST yönetimi sert bir adım atmıştı. Borsa İstanbul’dan o dönem yapılan duyuruda, "Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 05/03/2026 tarihinde Şirket hakkında iflas kararı verilmesi nedeniyle Kotasyon Yönergesi'nin 25/1-c maddesi kapsamında Şirket paylarının Borsa kotundan çıkarılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verilmişti. Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören paylar, bu kararın ardından işlemlere kapatılmış ve yatırımcılar için zorlu bir bekleyiş süreci başlamıştı.

YENİDEN KOTE OLMA UMUDU DOĞDU

İflas kararının mahkeme kanalıyla resmen kaldırılması, Yeşil GYO için Borsa İstanbul kapılarının yeniden açılması anlamına gelebilir. Şirketin önümüzdeki günlerde, kottan çıkarılma gerekçesi olan iflas kararının artık hükümsüz kaldığını belgeleyerek BİST'e yeniden kote olma talebiyle başvurması bekleniyor. Kotasyon Yönergesi çerçevesinde yapılacak bu başvuru, binlerce yatırımcının kaderini de belirleyecek. Hukuki kalkanın kalkması ve konkordato komiserinin görevine son verilmesiyle birlikte, yönetim kontrolü tamamen şirket yetkililerine geçerken, piyasadaki "şirket tasfiye edilecek" korkusu da şimdilik rafa kalkmış görünüyor.

Kaynak: Haber Merkezi