Libya’nın başkenti Trablus’un 90 kilometre güneydoğusundaki Terhune kenti, bu sabah Hafter milislerinden temizlenerek Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri tarafından kontrol altına alındı. UMH güçleri kent hastanesinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 106 sivilin cesedini buldu. UMH Sağlık Bakanlığı Enformasyon Müdürü Emin el-Haşimi, yaptığı açıklamada “Terhune Hastanesi’nde bulunan odalarda silahla vurulmuş, işkence edilmiş, 106 kişinin cesedine ulaştık. Bu cesetler sivillere ait ve tamamen deforme olmuş. Bu bir savaş suçudur, yerel ve uluslararası yasaların ihlali demektir” ifadelerini kullandı. Haşimi, cesetlerin kimliklerini tespit etmek için çalışma başlatıldığını duyurdu.
Libya’da Hafter'den alınan kentte 106 sivilin cesedi bulundu
Libya’nın Terhune kentinin Darbeci General Hafter’den geri alınmasının ardından kent hastanesinde 106 sivilin cesedi bulundu.
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
En Çok Okunanlar
Özgür Özel ayrılığı ilan etti! "Bugün bu kürsüye vakti gelmiş bir vedanın hüznüyle çıktım”
Rezillikleri diz boyuydu... İslam ve İslam'a aykırı hareket eden eden Fatma Soydaş hakkında soruşturma açıldı
Kahramanmaraş'taki okul saldırganının anne ve babasına istenen ceza belli oldu
Şehit Babası, İlahiyatçı bir lider Dr. Halil El-Hayye: Hamas Siyasi Büro Başkanı Seçilen Dr. Halil el-Hayye kimdir?
Ekonomistten altın borcu olanlara uyarı: Gram fiyatında bu seviyelere hazır olun
CHP’de fiili bölünme resmileşti! Özgür Özel yeni partiyi duyurdu
Ankara'da eğitim helikopteri düştü! İki yaralı var
Uzun yıllardan sonra… “Hayırdır İnşallah!” dedirten ziyaret! 3. Charles’tan ilk kez resmi cami ziyareti
Emekli maaşlarına yeni düzenleme yolda mı? Özgür Erdursun rakam ve tarih vererek duyurdu
Siyonist terörün küstah yüzü Ben-Gvir! Suikast iddiasına sarılıp tehdit yağdırdı: "İşkence, yıkım ve idama devam edeceğiz!"