İspanyol devinde nefesler tutuldu, milyonlarca taraftarın gözü kulağı 7 Haziran Pazar günü kurulacak sandıklara kilitlendi. Efsane başkan Florentino Perez'in karşısına eşi benzeri görülmemiş bir vizyonla çıkan iş insanı Enrique Riquelme'nin televizyon ekranlarındaki şovvari açıklamaları, Avrupa futbolunda adeta deprem etkisi yarattı. Sakin geçmesi beklenen kongre süreci bir anda devasa bir transfer savaşına dönüşürken, havada uçuşan isimler ve tehditkar hamleler yüzünden spor dünyasında kafalar iyice karıştı.

Goal Blank Web Facebook 2025 12 21T185259.421.Png

Noter Onaylı Belgeyle Akılalmaz Rest

Katıldığı televizyon programında arkasında Haaland yazan 9 numaralı Real Madrid formasıyla kameralar karşısına geçen Riquelme, Norveçli gol makinesinin transferini bitirdiğine dair elinde noter onaylı bir belge bulunduğunu iddia etti. Sadece bununla yetinmeyen aday, Manchester City'nin beyni Rodri'yi de İspanya'ya getireceğini kaydetti.

Saha dışındaki bu akılalmaz hamlesini eşi görülmemiş bir iddiayla süsleyen iş insanı, "Eğer Erling Haaland ve Rodri benimle birlikte Real Madrid'e gelmezse, kulübün 100 bin üyesinin aidatlarının tamamını ben ödeyeceğim" sözleriyle delegelere adeta rest çekti. Saha içi yapılanmasında ise kulübün unutulmaz ikonlarından Raul Gonzalez'in sportif direktör, efsane savunmacı Fernando Hierro'nun ise doğrudan akademinin başına getirileceği aktarıldı.

İngilizler Çileden Çıktı: Yasal İşlem Yolda

Başkentte patlatılan bu transfer bombası, Ada'da büyük bir şok dalgası yarattı. Haaland'ın 2034 yılına kadar sözleşmesinin bulunduğunu hatırlatan Manchester City cephesi, Riquelme'nin sözlerini sert bir dille yalanlayarak yasal işlem başlatılacağını resmen duyurdu. City sözcüsü tarafından yapılan resmi açıklamada, "Erling Haaland'ın geleceğiyle ilgili İspanya'dan çıkan haberler doğru değildir. Oyuncumuzun görüntüsünün bu bağlamda kullanılması nedeniyle yasal işlem başlatmayı düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Norveçli yıldızın menajeri Rafaela Pimenta ve babası Alfie Haaland da iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

1 Haaland Pic

Perez'den Karşı Atak: Mourinho Dönüyor mu?

Tüm bu fırtınanın ortasında koltuğunu korumaya çalışan mevcut başkan Florentino Perez'in de elini güçlendirmek için dev isimleri sahaya sürdüğü kaydedildi.

Perez'in kongre üyelerine seslenerek, "Jose Mourinho ve Ibrahima Konate, başkan seçilirsem ilk transferlerim olacak. Takıma çok yüksek bir rekabet ruhu aşıladı" sözleriyle efsanevi Portekizli çalıştırıcıyı yeniden takımın başına getireceğini müjdelemesi, camiadaki tansiyonu zirveye taşıdı.

Gözler şimdi, devlerin kıyasıya çarpıştığı bu tarihi süreçte 7 Haziran'da sandıktan çıkacak nihai sonuca çevrildi.

Kaynak: Haber Merkezi