Mercimek salatası için gerekli malzemeler başlıca şunlardır:

  • Yeşil mercimek (1 su bardağı)
  • Balsamik sirke (1 tatlı kaşığı)
  • Havuç (1/2 adet, küp küp kesilmiş)
  • Haşlanmış mısır (1/2 su bardağı)
  • Tuz (1 çay kaşığı)
  • Karabiber (1/2 çay kaşığı)
  • Sumak (1 çay kaşığı)
  • Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
  • Limon suyu (1 yemek kaşığı)
  • Çeri / Kiraz domates (8-10 adet)
  • Salatalık turşusu (5-6 adet, halka kesilmiş)
  • Dereotu (4-5 dal, ince kesilmiş)
  • Maydanoz (3-4 dal, ince kesilmiş)

Mercimek Salatası Yoğurtlu Yapılır Mı?

Mercimek salatası, yoğurt kullanılarak yapılabilir. Yoğurtlu mercimek salatası yapmak için yukarıda belirtilmiş olan mercimek salatası malzemelerine süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.

Mercimek Salatası Diyette Yenir Mi?

Mercimek salatası, diyette tüketebileceğiniz salatalardan bir tanesidir. Birçok diyetisyen, mercimek salatasını diyetlerde ana yemek olarak ya da ara öğün olarak tavsiye etmektedir.

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Mercimek çorbası için öncelikle 1 adet büyük boy soğanı doğramanız gerekir. Doğradığınız soğanı yağda kavurmalısınız. Kavurduğunuz soğanın üstüne 1 su bardağı mercimeği de ekleyerek kavurma işlemini biraz daha devam ettirmelisiniz. Son olarak karışımın üstüne tuz ve kaynar suyu eklemeli ve blender yardımı ile karışımı çorba haline getirmelisiniz. Çorbanızı 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra hazır hale gelecektir, afiyetle tüketebilirsiniz. Mercimek çorbasına lezzet katmak için patates ve havuç gibi malzemeler de eklenebilir ama orijinal mercimek çorbası tarifinde sadece soğan ve mercimek kullanılmaktadır.

Mercimek Çorbası Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Mercimek çorbası yapmanın püf noktaları başlıca şunlardır:

  • Mercimekleri İyice Yıkamak

Mercimekleri iyice yıkamak, mercimek çorbasının köpürmemesi açısından oldukça önemlidir. Mercimek çorbasında oluşan köpük hem kıvam açısından hem de lezzet açısından çorbayı kötü etkileyecektir. Buna ek olarak mercimekleri iyice yıkamak, hijyen açısından da oldukça önemlidir.

  • Et Suyu Kullanmak

Lokantalarda servis edilen mercimek çorbalarının evde yapılan mercimek çorbalarına göre çok daha leziz olmasının ana sebebi, bu çorbalarda et suyunun kullanılmasıdır. Et suyu, et haşlanırken ortaya çıkar ve mercimek çorbası da dahil olmak üzere birçok çorbaya lezzet katar. Siz de evde yapacağınız mercimek çorbalarında kaynar suya ek olarak biraz da et suyu kullanırsanız bu sayede leziz mercimek çorbaları elde edebilirsiniz.

  • Kimyon, Karabiber ve Pul Biber Gibi Baharatlar Eklemek

Orijinal mercimek çorbası tarifinde, tuz haricinde herhangi bir baharat kullanılmaz. Ancak, bazı lokantalarda mercimek çorbasını lezzetlendirmek adına tarife kimyon, karabiber ve pul biber gibi baharatlar da eklenir. Özellikle de kimyon, mercimek çorbasında daha baharatlı ve baskın tatları seven kişilerin beğendikleri bir baharattır.

  • Soğana Ek Olarak Patates ve Havuç Eklemek

Orijinal mercimek çorbası tarifinde kullanılan tek sebze, soğandır. Ancak, bazı lokantalarda mercimek çorbası yapımında soğana ek olarak patates ve havuç da kullanılmaktadır. Patates ve havuç hem mercimek çorbasının daha yoğun bir kıvama sahip olmasına hem de leziz olmasına yardımcı olacaktır.

  • Mercimek Çorbasını Süzgeçten Geçirmek

Lokanta usulü mercimek çorbasının en çok dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi, süzme kıvamda pürüzsüz olmasıdır. Bu pürüzsüz süzme kıvam, yalnızca blender ile değil süzgeç yardımıyla da elde edilir. Bu yüzden mercimek çorbasını blender ile ezdikten sonra süzgeçten geçirmek, lokanta usulü leziz ve pürüzsüz bir çorba elde edebilmek açısından çok önemlidir.

Muhabir: Haber Merkezi