ABD ve Venezuela arasındaki ilişkiler, ABD'nin Karayipler bölgesindeki askeri hareketliliğini artırmasıyla yeni bir gerilim aşamasına girdi.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bu durumu ülkesine yönelik çok yönlü bir saldırının parçası olarak değerlendirerek ulusal direniş çağrısı yaptı.

- ABD TEHDİTLERİNE KARŞI DİRENİŞ MESAJI!
Özel bir televizyon programında konuşan Maduro, ABD'nin askeri saldırı ihtimaline karşı net bir duruş sergiledi.
Başkan, aylardır maruz kaldıkları psikolojik ve siyasi savaşa rağmen büyük bir uluslararası destek aldıklarını vurguladı:
“Venezuela’ya cesurca destek veren herkese minnettarız. Aylardır maruz kaldığımız psikolojik ve siyasi savaşa rağmen tarif edilemeyecek kadar çok destek mesajı alıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar nasıl yaparlarsa yapsınlar, Venezuela’yı ele geçiremeyecekler. Venezuela’yı yenemeyecekler. Biz yenilmeziz. Şimdiye kadar başaramadıkları gibi bundan sonra da asla başaramayacaklar.”

Maduro, ülkesindeki sağ kanadın işgal çağrılarına rağmen halkın kendisine yönelik desteğinin yüzde 70 seviyesine ulaştığını belirterek, halk desteğinin ABD'nin askeri tehdidini reddettiğini gösterdiğini ifade etti.

- HEDEFİMİZ KENDİ KENDİNE YETEN BİR ÜRETİM!
Başkan Maduro, ABD baskılarına karşı ülkenin bağımsızlığını ekonomik alanda güçlendirme stratejisine odaklandı.
Venezuela’nın petrole olan geleneksel bağımlılığını azaltma hedefiyle, 13 stratejik sektörde üretimi artırdıklarını duyurdu.

Hedefin ülkeyi daha yüksek ihracat kapasitesine sahip, kendi kendine yeten bir üretim gücüne dönüştürmek olduğunun altını çizen Maduro, açıklamasının devamında şunları kaydetti:
"Kendi kendine yeten bir üretim gücü oluşturuyoruz. Bununla hem iç piyasayı doyuracağız hem de özel sektör ile yerel toplulukların ekonomisine güveniyoruz. Güvenlik önceliğimizdir ve halk, güvenliğin en büyük güvencesidir. Alçakgönüllülük bizi büyük kılacaktır, halkımız hakikatini savunma yolunda ilerliyor."





