Güncellenen rakamlar yalnızca temel aylıkları kapsamadı. Bununla birlikte aile destek tutarları ile toplu sözleşme ikramiyelerinde de yukarı yönlü güncellemeler yapıldı. Yeni katsayılar üzerinden hesaplanan ödemeler önümüzdeki hafta itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmaya başlanacak. Kamu çalışanları maaşlarını bekliyor. Banka hesaplarına yansıyacak olan tutarlara ek olarak 14 günlük maaş farklarının da aynı dönemde ödenmesi planlanıyor.

Tl 58

En Düşük Maaş 70 Bin Lira Sınırını Geçti

Temmuz ayı katsayı düzenlemeleri, taban aylıklarda ciddi bir ivmelenme yarattı. Yapılan hesaplamalara göre; çalışmayan eşi bulunan ve 0-6 yaş aralığında iki çocuğa sahip bir memurun elde edeceği aylık gelir 70 bin 224 liraya ulaştı. Aile yardımlarının da dahil edildiği bu rakam, yeni dönemin en düşük memur maaşı olarak kaydedildi.

Sosyal Yardımlarda Yeni Tablo

• Sosyal yardım ödemeleri katsayı artışlarıyla doğrudan değiştirildi.

• Çalışmayan eş için sağlanan destek 3 bin 581 liraya yükseltildi.

• 0-6 yaş arası çocuklar için çocuk yardımı 787,76 lira olarak belirlendi.

• 6 yaş üstü çocuklar için çocuk yardımı 393,88 liraya yükseltildi.

• Engelli çocuk yardımı ödemeleri %60 oranında artırıldı.

İkramiyelerde Son Durum

Sendikalı memurlara ödenen toplu sözleşme ikramiyelerinde de artış gerçekleşti. Geçtiğimiz aylarda 981,22 lira seviyesinde olan aylık toplu sözleşme ikramiyesi tutarı, Temmuz ayı itibarıyla 1.113,88 liraya yükseltildi.

Unvanlara Göre Yeni Maaş Listesi

Temmuz dönemi güncellemeleri sonrasında bazı kadro ve unvanlardaki güncel maaşlar şu şekilde belirlendi:

  • Şube Müdürü: 107.110 TL

  • Memur (9/1): 73.070 TL

  • Uzman Öğretmen: 92.166 TL

  • Öğretmen: 83.254 TL

  • Başkomiser: 101.242 TL

  • Polis Memuru: 92.618 TL

  • Uzman Doktor: 170.730 TL

  • Hemşire: 84.845 TL

  • Mühendis: 109.185 TL

  • Teknisyen: 75.877 TL

  • Profesör: 153.208 TL

  • Araştırma Görevlisi: 102.779 TL

  • Vaiz: 86.983 TL

  • Avukat: 102.135 TL

Önümüzdeki hafta yapılacak olan transferlerle birlikte, 4 milyon memur yılın ikinci yarısındaki mali haklarına tam olarak kavuşmuş olacak.

Kaynak: Haber Merkezi