İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylar üzerine Harem-i Şerif'i kapatmasının ardından yüzlerce Filistinli Cuma namazını Eski Şehir surlarının dışında kıldı.
Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Eski Şehir surlarının dışında toplanan Filistinliler, cuma namazını Aslanlı, Şam ve Sahire kapılarının önünde, sokakta eda etti.
Filistinliler, namazdan sonra tekbir getirerek, "Canımız, kanımız sana feda olsun ya Aksa" sloganları attı, ardından olaysız şekilde dağıldı.
İsrail polisi, sabah saatlerinde silahlı saldırıda bulunan 2 Filistinliyi Mescid-i Aksa'nın giriş kapısında, bir Filistinliyi de Aksa'nın avlusunda öldürdüğünü, saldırıda yaralanan 2 İsrail polisinin de kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybettiğini açıklamıştı.
Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarınının kapatıldığını ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğü'nün bugün Mescid-i Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceğine yer verilmişti.
Polis ayrıca Aksa'nın da içinde bulunduğu surlarla çevrili Eski Şehir bölgesini ve çevresindeki yolları da giriş çıkışa kapattı. Çok sayıda İsrail askerinin şehrin giriş kapılarında konuşlandığı ve şehrin üzerinde polis helikopterlerinin uçtuğu gözlendi. Polis şehrin çevresinde bulunan Filistinlileri de uzaklaştırarak, surların yüz metre kadar ilerisine demir barikatlar kurdu.
Kudüs'te Cuma namazı sokakta kılındı
Filistinliler Mescid-i Aksa'nın kapatılması nedeniyle Cuma namazını sokakta kıldı.
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
En Çok Okunanlar
Petrol fiyatları düştü ama pompa direniyor: Bakanlıktan flaş açıklama
Yamal secde etti, ırkçılar çıldırdı!
Malatya’da deprem!
Malatya Kürecik Üssü'ne Almanya'ya ait Patriot’lar da getirildi!
Yazarların bilinmeyen en tuhaf halleri! Edebiyatın arka bahçesinde neler yaşanıyor? Mesela; karısının parasını çalan yazar kim?
Kahramanmaraş'ta apartman yangın faciası: 3 kişi canından oldu
Savaş biteli 20 yıl oldu ama… Rusya’nın çeçen kini bitmiyor
Hangi renk araçlar daha çok kaza yapıyor? 17 yıllık sır çözüldü
Yıllardır kamuoyunu meşgul eden bir gündem daha nihayete erdi Rasim Arı, AKP’ye geçti Türkiye rahatladı!
Dünya Kupası'nda Afrika sürprizi: Güney Kore yıkıldı



